Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Το ΕΥΖΗΝ στο διαδίκτυο επιστρέφει... ανανεωμένο

Ο ιστότοπος του προγράμματος ΕΥΖΗΝ ανανεώθηκε και είναι διαθέσιμος στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://eyzin.minedu.gov.gr. Σχεδιασμένος ώστε να είναι ακόμα πιο φιλικός προς τον χρήστη και να του παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης, ο νέος ιστότοπος απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται να αντλήσουν έγκυρες πληροφορίες για τη διατροφή, την άσκηση, τη σωματική διάπλαση και ποικίλα θέματα υγείας κατά την παιδική και εφηβική ηλικία, και να ενημερωθούν για τις δράσεις και την κοινωνική προσφορά του ΕΥΖΗΝ, μέσα από πλούσια αρθρογραφία, δελτία τύπου, στατιστικά στοιχεία, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, υλικό αγωγής υγείας, και επιστημονική βιβλιογραφία!

Τι θα βρείτε σε αυτόν;


Στην ενότητα «Άρθρα», μικροί και μεγάλοι μπορούν να ενημερωθούν για επίκαιρα θέματα που αφορούν την υγεία παιδιών και εφήβων. 

Συγκεκριμένα, τα παιδιάμπορούν να μάθουν για τις αρχές της ισορροπημένης διατροφής, την αξία της άσκησης, και ειδικότερα θέματα που τα απασχολούν καθώς μεταβαίνουν στην εφηβεία, οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να βρουν απαντήσεις ή λύσεις σε ερωτήματα και προβληματισμούς τους σχετικά με την υγιή ανάπτυξη των παιδιών τους, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να αντλήσουν έμπνευση για να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός σχολείου προαγωγής υγείας για τους μαθητές τους, ενώ οι επαγγελματίες υγείας μπορούν να έχουν πρόσβαση σε έγκυρη επιστημονική βιβλιογραφία στον τομέα της παιδιατρικής.



Αναλυτική περιγραφή των δράσεων αξιολόγησης του ΕΥΖΗΝ, οι οποίες υλοποιήθηκαν από το 2012 έως το 2017 σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας, υπάρχει διαθέσιμη στην ενότητα «Πρόγραμμα Αξιολόγησης». 

Στην ενότητα αυτή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε στατιστικά στοιχεία για τη σωματική διάπλαση, τη διατροφή και τη σωματική δραστηριότητα των μαθητών της Ελλάδας σε επίπεδο Επικράτειας και επιμέρους Νομών, καθώς και σε χρήσιμο υλικό που προέκυψε από τα δεδομένα αυτά, όπως οι σύγχρονες πανελλήνιες νόρμες σωματικής διάπλασης και φυσικής κατάστασης παιδιών και εφήβων, ένα πολύτιμο εργαλείο για γονείς και επαγγελματίες υγείας που θέλουν να αξιολογούν και να παρακολουθούν διαχρονικά την ανάπτυξη ενός παιδιού.

Στην ενότητα «Εκπαίδευση», περιλαμβάνεται όλο το εκπαιδευτικό υλικό του ΕΥΖΗΝ, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από εκπαιδευτικούς που θέλουν να βελτιώσουν τον τρόπο ζωής των μαθητών τους. 

Το υλικό αφορά ολοκληρωμένες δραστηριότητες αγωγής υγείας και εκπαιδευτικές παρουσιάσεις για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεματολογίας σχετικά με την ισορροπημένη διατροφή, την άσκηση και την παιδική παχυσαρκία. Επίσης, στην ενότητα «Εκπαίδευση» παρουσιάζονται στοιχεία για το πρόγραμμα e-learning του ΕΥΖΗΝ, ένα πρόγραμμα διαδικτυακής τηλεκπαίδευσης στα γνωστικά αντικείμενα του τρόπου ζωής, της ανάπτυξης και της υγείας παιδιών και εφήβων, το οποίο μέχρι σήμερα έχουν παρακολουθήσει επιτυχώς περισσότεροι από 4.500 εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα.

Τέλος, οι πολυδιάστατες δράσεις ενημέρωσης του ΕΥΖΗΝ συνοψίζονται στην ενότητα «Ενημέρωση». Αυτές περιλαμβάνουν ενημερωτικά έντυπα και infographics για παιδιά και γονείς, βίντεο με χρήσιμες συμβουλές για όλη την οικογένεια, το πρόγραμμα διαδραστικών παρουσιάσεων του ΕΥΖΗΝ που υλοποιήθηκε κατά τα έτη 2013-2016 σε περίπου 350 σχολεία, επιστημονικές εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχε η Επιστημονική Ομάδα του προγράμματος, προβάλλοντας τα δεδομένα του προγράμματος αξιολόγησης του ΕΥΖΗΝ και θίγοντας θέματα όπως η παιδική παχυσαρκία στην Ελλάδα, και ποικίλες δράσεις για το κοινό που υλοποιήθηκαν με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε θέματα υγείας κατά την παιδική ηλικία.

Η ομάδα υλοποίησης του ΕΥΖΗΝ σας εύχεται καλή πλοήγηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...