Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Απάντηση του Π.Α.ΜΕ. σχετικά με τις θέσεις του Σίμου Κεδίκογλου, για την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας

Σχετικά με τις θέσεις του βουλευτή Εύβοιας της ΝΔ, Σίμου Κεδίκογλου, για την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας και την υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων που φέρνει η κυβέρνηση για ψήφιση με την 3η αξιολόγηση 


«Δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι». Είναι μια φράση που ταιριάζει γάντι στις πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή Εύβοιας της ΝΔ Σίμου Κεδίκογλου σε εφημερίδα, που αναπαράγεται από διάφορα
site της περιοχής. 

Ευθυγραμμισμένος με την πολιτική του κόμματός του, που και όταν ήταν στη διακυβέρνηση και τώρα που βρίσκεται στην αντιπολίτευση, στηρίζει με χέρια και με πόδια την αντιλαϊκή πολιτική, αναπαράγει όλη τη βρώμικη και χυδαία προπαγάνδα της εργοδοσίας και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων απέναντι στους εργατικούς αγώνες και διεκδικήσεις, στο δικαίωμα των εργαζομένων να οργανώνονται, στο δικαίωμα στην απεργία. 

Με ύφος χιλίων καρδιναλίων χαρακτηρίζει τις απεργίες ως έργο κάποιων συνταχνιακών μειοψηφιών για μικροκομματικούς σκοπούς και ότι στην Εύβοια «έχουμε πληρώσει πανάκριβα το τίμημα αυτών των πρακτικών, βλέποντας όλα τα εργοστάσια της περιοχής της Χαλκίδας να κλείνουν το ένα μετά το άλλο». 

Αυτό που έχουν πληρώσει πανάκριβα οι εργαζόμενοι είναι η υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής τα χρόνια της κρίσης. Της πολιτικής που τα δίνει όλα για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και που για αυτό το λόγο προϋποθέτει το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας. Οι εργαζόμενοι και ο λαός της Εύβοιας έχουν πληρώσει πανάκριβα όλα όσα νομοθέτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη στήριξη όλων των κομμάτων της εργοδοσίας: 

Τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης σε παιδεία και υγεία. 

Την απογείωση της φοροληστείας για τους εργαζόμενους, τους μικρούς εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες. 

Τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας και στην Εύβοια με το κλείσιμο εργοστασίων ως αποτέλεσμα των επιχειρηματικών παιχνιδιών στις πλάτες των εργαζομένων και τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας των ανέργων 

Τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος και την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης 

Τις εργασιακές σχέσεις- λάστιχο, το χτύπημα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς. 

Για όλα αυτά και άλλα πολλά που βιώνουν οι εργαζόμενοι και δεν επαρκούν λίγες γραμμές για να περιγραφούν, οι εργαζόμενοι της Εύβοιας ανέπτυξαν τις διεκδικήσεις τους, απαιτώντας να ζουν σαν άνθρωποι. Τους αγώνες αυτούς βαφτίζει ο εκπρόσωπος της ΝΔ μικροκομματικούς σκοπούς. 

Έχει πολύ θράσος ο κύριος βουλευτής να μιλάει για αγώνες και απεργίες που έκλεισαν δήθεν τα εργοστάσια. Το Τσιμεντάδικο στη Χαλκίδα το έκλεισε ο αγώνας των εργαζομένων ή η ομολογημένη επιδίωξη της Lafarge για περισσότερα κέρδη τη στιγμή που και η μονάδα της Χαλκίδας ήταν κερδοφόρα; 

Το ΣΕΛΜΑΝ το έκλεισαν οι διεκδικήσεις των εργαζομένων ή ο ανταγωνισμός και οι βλέψεις να αξιοποιηθεί για άλλη χρήση το λιμάνι στο Βασιλικό; Το σφαγείο του Ζούρα το έκλεισαν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι ή τα επιχειρηματικά παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες τους έχοντάς τους απλήρωτους για μήνες; Αντίστοιχα, την Plexaco, τον πρώην Τσαούσογλου, τη ΝΕΟΣΕΤ, το ΒΕΤ, την Ηλεκτρομηχανική που την έκλεισε το ίδιο το κράτος των εργοδοτών και τόσα άλλα. 

Μήπως τα σωματεία των εργοστασίων αυτών, που συμμετείχε η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων ήταν συντεχνίες; 

Στην ουσία ο Κεδίκογλου λέει ότι όταν κλείσαν οι επιχειρήσεις οι εργαζόμενοι που πετάχτηκαν σα στυμμένες λεμονόκουπες στο δρόμο της ανεργίας έπρεπε να κάτσουν στα αυγά τους. 

Λέει ότι σήμερα που η εκμετάλλευση οργιάζει στους χώρους δουλειάς και πάει χέρι χέρι με την εργοδοτική τρομοκρατία, οι εργαζόμενοι πάλι πρέπει να κάτσουν στα αυγά τους. 

Λέει ότι όλοι μας θα σωθούμε από την ανάπτυξη που έρχεται που όπως ισχυρίζεται θα είναι πιο καλή αν είναι το κόμμα του κυβέρνηση. Και για να είναι καθαρό σε ποιον απευθύνεται αρκεί να δει κανείς τα έργα και τις ημέρες του κόμματός του, τη βιασύνη που δείχνει για να κλείσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα της 3ης αξιολόγησης, όπως ομολογεί στη συνέντευξή του. 

Γιατί η αγωνία της ΝΔ και των βουλευτών της είναι να δείξουν καλό πρόσωπο στους επιχειρηματικούς ομίλους για να κερδίσουν την εύνοια του μεγάλου κεφαλαίου, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ τους έχει πάρει τη μπουκιά από το στόμα.. 

Οι εργαζόμενοι με την οργάνωσή τους, με την ανάπτυξη των διεκδικήσεών τους, μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες και με τις μορφές που οι ίδιοι επιλέγουν, μπορούν να κάνουν κουρελόχαρτο τις συκοφαντίες της εργοδοσίας και των φερέφωνων της. 

Να δοθεί μαζική μαχητική απάντηση στην Πανελλαδική- Πανεργατική Απεργία την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στην Εύβοια 

Χαλκίδα: 10.30 π.μ. Πλ. Αγοράς 

Αλιβέρι: 10.00 π.μ. Άγαλμα Λιγνιτωρύχου 

Ιστιαία: 10.30 π.μ. Κεντρική Πλατεία 

Κάρυστος: 11.00 π.μ. Κεντρική Πλατεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...