Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Λιμενικό Ταμείο Σκύρου: Ελεύθερο WiFi στο Λιμάνι της Λιναριάς

Όμως, διάφοροι λόγοι καθιστούν δύσκολη την πρόσβαση στο διαδίκτυο για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Πολλές περιοχές της Σκύρου δεν διαθέτουν ακόμα δίκτυο ιντερνέτ, ενώ μέρος των κατοίκων αντιμετωπίζει αντικειμενικές δυσκολίες στην απόκτηση ιδιωτικής πρόσβασης.

Για το λόγο αυτό η κάλυψη των αναγκών της επικοινωνίας του καθένα που την έχει ανάγκη αποτέλεσε βασικό λόγο στην
απόφαση του Λ.Τ. Σκύρου.


Το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου, πιστό στην πολιτική που θέλει την επιστροφή των εσόδων του σε όφελος των υποδομών και την παροχή υπηρεσιών προς τους χρήστες του Λιμένα και την τοπική κοινωνία, εγκατέστησε σύστημα ασύρματης εκπομπής διαδικτυακού σήματος (WI FI) το οποίο εκπέμπεται χωρίς χρέωση, ελεύθερα σε ολόκληρο το Λιμάνι της Λιναριάς. Και παρέχει την δυνατότητα της σύνδεσης στο διαδίκτυο, όλων των εμπλεκόμενων με τη χρήση του Λιμένα, των επιβαινόντων σε κάθε είδος σκάφους, αλιευτικού, αναψυχής, εμπορικού, ΕΓ-ΟΓ, των παραθεριστών, των τουριστών, των επισκεπτών, κ.α.

Η σχετική αναβάθμιση των ταχυτήτων του ιντερνέτ και η λήψη περισσοτέρων τηλεφωνικών γραμμών από το Λ.Τ Σκύρου έδωσε το «πράσινο φως» για την νέα παροχή.

Το Λιμάνι διέθετε ήδη ασύρματο δίκτυο ιντερνέτ το οποίο εξέπεμπε προς τα ελλιμενιζόμενα σκάφη του Τουριστικού του καταφυγίου ως παροχή του «πακέτου» των υπηρεσιών έναντι των καταβαλλόμενων τελών ελλιμενισμού των τουριστικών σκαφών και το οποίο αναβαθμίστηκε.

Το Λιμάνι της Λιναριάς θα διαθέτει τρία (3) δίκτυα.

Στην σχετική αναζήτηση θα εμφανίζονται, α) το δίκτυο «Linaria Port Free WIFΙ» μέσω το οποίου θα έχουν όλοι πρόσβαση στο ελεύθερο Δημόσιο δίκτυο, β) το δίκτυο «Marina V.I.P WI-FI» από με το οποίο θα συνδέονται οι επιβαίνοντες στα ελλιμενιζόμενα σκάφη στον τουριστικό Λιμένα και θα απαιτεί εισαγωγή κωδικού και γ) το δίκτυο «S.P.F WI-FI» (Skyros Port Fund) το οποίο θα απαιτεί εισαγωγή κωδικού και θα είναι διαθέσιμο για τις εσωτερικές ανάγκες και τον εξοπλισμό του Λ.Τ Σκύρου.

Όλα τα δίκτυαθα λειτουργούν σε 2 συχνότητες των 2,4 GH και 5,0 GH ώστε να είναι συμβατά σε όλα κινητά τηλέφωνα ανεξαρτήτως προέλευσης, παλαιάς τεχνολογίας η νέας γενιάς.

Το ελεύθερο Δημόσιο δίκτυοθα παρέχει την δυνατότητα 24ωρης χρήσης για κάθε σύνδεση (login), θα σύνδέεται μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης (FB καιGoogle+), δεν θα επιτρέπει την διακίνηση δεδομένων μεγάλου όγκου ώστε να μην επιβαρύνεται το συνολικό δίκτυο και θα έχει την δυνατότητα περιαγωγής (Roaming) ώστε να διατηρείται η μέγιστη ένταση του σήματος σε όλο το χώρο εκπομπής του.

Σας ευχόμαστε καλή χρήση.

linariaport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...