Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Ημερίδα για τον "Εθελοντισμό και την Αναπηρία" - Βραβεύσεις αθλητών στη ΠΕ Εύβοιας

Στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας 5 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε Ημερίδα με θέμα: "΄Εθελοντισμός και Αναπηρία 2" που στέφθηκε από επιτυχία και διοργανώθηκε από: την εθελοντική Ομάδα Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ ΔΗΚΑΔΙΜΕ-Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων. το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας -ΚΕ.Φ.Ι.Α.Π. Εύβοιας το Εθνικό - Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών [Πρόγραμμα στην Ειδική Εκπαίδευση-Λογοθεραπεία] με τη συμμετοχή της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ" του Πανευβοϊκού Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ "ΆΝΘΡΩΠΟΣ-ΕΛΠΙΔΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ" και του Ε.Ε.Ε.Π.Φ.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας βραβεύτηκαν και Ευβοείς Αθλητές ΑμεΑ 


Μεταξύ των ομιλητών ήταν : η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου μας " Άνθρωπος - Ελπίδα - Πολιτισμός " ΑμεΑ κ. Σταυρούλα Σκιά-Νικολάκη καθώς και το μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου μας και μέλος της Τοπικής Επιτροπής S.O. Π.Ε. Εύβοιας κ. Αναστασία Βάκα . 

Η Αντιπρόεδρος αναφέρθηκε διεξοδικά.... στη δεκαοκταετή εθελοντική δράση του Συλλόγου και στις δυσκολίες που αντιμετώπιζε αρχικά λόγω της δράσης του και στην υπερπροσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μια κλειστής κοινωνίας αρνητικής απέναντι στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως είναι τα ΑμεΑ και οι οικογένειές τους.

Η αντιμετώπιση ήταν σχεδόν σαν σε περιθωριακά άτομα συνέπεια ο αυτόματος κοινωνικός αποκλεισμός της οικογένειας με ότι αυτό συνεπάγεται .

Ο Σύλλογος στηρίχτηκε και στηρίζεται στον εθελοντισμό....... Σήμερα η χαλκιδαϊκή κοινωνία έχει αγκαλιάσει τις προσπάθειες και τις δράσεις του Συλλόγου ενισχυοντάς τον μέσω εθελοντικών δράσεων....... και κατέληξε επισημαίνοντας ότι... Ο εθελοντισμός για μας είναι πηγή ζωής, δύναμης και επιτυχούς επίτευξης στόχων και οραμάτων." 

Το μέλος της Τοπικής Επιτροπής S.O. Εύβοιας κ. Αναστασία Βάκα επεσήμανε στην ομιλία της μεταξύ άλλων ότι:..Η δημιουργία και καθιέρωση των Special Olympics στην Εύβοια από το 2007 , με την ονομασία Special Olympics Π. Ε .Εύβοιας -μέλος των Special Olympics Hellas- οφείλεται στη πρωτοβουλία του Πανευβοϊκού συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ "Άνθρωπος-Ελπίδα-Πολιτισμός", του οποίου σκοπός ήταν και είναι να υποστηριχθούν τα παιδιά ΑμεΑ της Εύβοιας και μέσω του αθλητισμο ,που με διαφορετικό τρόπο τους δίνει τη δυνατότητα αυτοεκτίμησης και κοινωνικοποίησης των. ..

Πρέπει να επισημανθεί ότι τα S. O. σε τοπικό επίπεδο δεν θα είχαν αυτή την πρόοδο και επιτυχία , αλλά ούτε και θα είχαν δημιουργηθεί χωρίς την ενέργεια, την αφοσίωση και τον ενθουσιασμό των εθελοντών. Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού των S.O. Ελλάς επιδιώκει να παρέχει στους εθελοντές του αξέχαστη και ωφέλιμη εμπειρία ζωής, με στόχο την κατανόηση και την ανάπτυξη των μέσω των ατόμων με διανοητική αναπηρία.

Οι εθελοντές που τα πλαισιώνουν σε πανελλαδικό επίπεδο ως προπονητές, γυμναστές, εκπαιδευτές , συνοδοί ,Unified κλπ. είναι η ραχοκοκαλιά του κινήματος των Special Olympics ...Εμείς όλοι που τα εκπροσωπούμε στο Νομό μας είμαστε ευτυχείς που ανήκουμε σ' αυτή τη μεγάλη οικογένεια .Μήνυμά μας ... Ο Αθλητισμός ενώνει." 

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις αθλητών μας S.O.Π.Ε. Εύβοιας. 

1.- Βασίλη Γραμματικό Αθλητή Special Olympics Π.Ε. Εύβοιας Πρωταθλητή Ποδηλασίας στους 14ους Παγκόσμιους Θερινούς Αγώνες Special Olympics "Los Angeles 2015" , στους Παγκύπριους του 2016 και στους Πανελλαδικούς Ποδηλατικούς Αγώνες "ΝΑΥΠΛΙΟ 2017" 

Προπονητής Ποδηλασίας Special Olympics Π.Ε. Εύβοιας: Νικόλαος Σάρλης

Η βράβευσή του έγινε από τον Ευβοιώτη Δαυίδ Μέριανο ,6ο Παγκόσμιο Πρωταθλητή Ποδηλασίας, στο Πρωτάθλημα Αυστραλίας Ποδηλασίας Πίστας 2002.

2.- Γιώργο Μιχαηλίδη Αθλητή Special Olympics Π.Ε. Εύβοιας Πρωταθλητή Κανόε - Καγιάκ

2014 στο κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά , στους 17ους διεθνείς “Κορίσσιους” διασυλλογικούς . αγώνεs 2016 Κανόε-Καγιάκ Λίμνη Κουρνά στα Χανιά - Κρήτης στη κατηγορία ανδρών

Σημειώνουμε ότι: Στους Παγκόσμιου S.O. "ΑΘΗΝΑ 2011" ήταν πρωταθλητής Judo στα 70 kg. . καθώς και στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Bocce «Αμβέρσα 2014» 

Η Βράβευσή του έγινε από τον. κ. Γιώργο Ψαθά -Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων το Βραβείο του παρέλαβε η μητέρα του Θεοδώρα Μιχαηλίδου. 

3.- Αλέξανδρος Τσιμπούνης Αθλητή Special Olympics Π.Ε. Εύβοιας ,Πρωταθλητή Κανόε - Καγιάκ στους 17ους διεθνείς “Κορίσσιους” διασυλλογικούς αγώνεs 2016 Κανόε-Καγιάκ Λίμνη Κουρνά στα Χανιά - Κρήτης στη κατηγορία εφήβων 

Προπονήτρια Κανόε - Καγιάκ Special Olympics Π.Ε. Εύβοιας Αλεξία Μπαρδακλή. Η Βράβευσή του έγινε από τον κ. Πέτρο Ορφανό Σχολικό Σύμβουλο- Εκπαιδευτή Ενηλίκων. το Βραβείο του παρέλαβε η προπονήτρια S.O Π.Ε. Εύβοιας Μαρία Μοσχώνη 

Σημείωση: Την ημέρα των βραβεύσεων 5.11.2017 οι αθλητές του Κανόε - Καγιάκ ήταν στη Λίμνη Κουρνά για τους 18ους "Κορίσσιους" από όπου επέστρεψαν και πάλι Πρωταθλητές .








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...