Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας: Μαύρη Παρασκευή για τους εργαζόμενους

Μαύρη Παρασκευή για τους εργαζόμενους – διάπλατο φως για τα κέρδη του κεφαλαίου - Black Friday οργανώνουν για ακόμα μια χρονιά οι μεγαλοεργοδότες του κλάδου την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου και οι εμποροϋπάλληλοι καλούνται να δουλέψουν 11ωρα και 12ωρα, να αλλάξουν τα ρεπό τους και να εργαστούν κάτω από καθεστώς έντονης πίεσης.

Μια κατάσταση βέβαιά που δεν διαφέρει από την καθημερινότητα που ζουν μέσα στα καταστήματα χιλιάδες εργαζόμενοι στο εμπόριο.

Χαρακτηριστικά, μέσα σε δύο μήνες Νοέμβρης – Δεκέμβρης, οι εμποροϋπάλληλοι θα δουλέψουν 5 Κυριακές, θα δουλέψουν παραπάνω, με διευρυμένο ωράριο, άλλες τόσες μέρες, με τη Black Friday, το εορταστικό ωράριο κλπ. 

Η εργοδοσία των Public, ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ κ.α. έχουν τροποποιήσει όλα τα προγράμματα των εργαζομένων επιβάλλοντας τους παραπάνω ώρες εργασίας, όχι μόνο την Παρασκευή 24 Νοέμβρη άλλα και τις μέρες πριν και μετά από αυτή την ημερομηνία προκειμένου να «ετοιμάσουν» τα μαγαζιά.

Πριν από αυτό το δίμηνο, είχαμε και την περίοδο Μάη – Οκτώβρη με άνοιγμα σε μια σειρά καταστήματα και σούπερ μάρκετ την Κυριακή βάσει του ν. 4472/2017 που ψήφισε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ. 

Από όλη αυτή την ατέλειωτη δουλειά, μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ χρωστάνε δεκάδες ώρες υπερωριακής απασχόλησης στους εργαζόμενους τους, ενώ πλέον έχει καταντήσει ανέκδοτο ότι κάποια στιγμή αυτές τις ώρες θα τις πάρουν σε ρεπό. Διευθετούν το ωράριο των εργαζομένων κατά το πώς τους βολεύει και εξυπηρετεί τα κέρδη τους.

Ασταμάτητη δουλειά όλες τις μέρες της εβδομάδας, ακόμα και τις Κυριακές. Οι μεγαλοεργοδότες και οι πολυεθνικές του κλάδου έχοντας μοναδικό κριτήριο την αύξηση των κερδών τους, σμπαραλιάζουν κάθε εργασιακό δικαίωμα, χτυπούν το σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, καταστρατηγούν ό,τι έχει μείνει όρθιο ως δικαίωμα στο κλάδο. 

Το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν εξασφαλίσει από όλες τις κυβερνήσεις νυν και πρώην, τους έχεις λύσει τα χέρια για να επιβάλλουν ότι όρους εργασίας θέλουν. Αυτό ενισχύεται ακόμα περισσότερο με την απουσία κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση μην μένεις μόνος σου. Η δύναμή μας είναι ο συλλογικός, οργανωμένος αγώνας μέσα από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας. Μέσα από αυτό τον δρόμο μπορούμε να παρέμβουμε απέναντι στην εργοδοσία ενάντια στην καταπάτηση των δικαιωμάτων μας, μπορούμε να οργανώσουμε τη δική μας αντεπίθεση που θα βάζει μπροστά τις ανάγκες μας, για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια. 

Όσο είμαστε ανοργάνωτοι και μακριά από τα σωματεία μας, τόσο η επίθεση θα εντείνεται, τόσο θα χάνουμε δικαιώματα. Καλούμε κάθε συνάδελφο που αισθάνεται μόνος του, απροστάτευτος να απευθυνθεί στο σωματείο. ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ – ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

Απαιτούμε:

· Να προχωρήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες σε ελέγχους και επιβολή προστίμων, στους εργοδότες που καταστρατηγούν ωράρια και συμβάσεις εργασίας προκειμένου να προστατευτούν οι εργαζόμενοι.

· Να εξασφαλιστεί ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης 12ωρο, των εργαζομένων ανάμεσα στις βάρδιες τους.

· Οι εργαζόμενοι να πάρουν επιπλέον ρεπό .

· Να πληρωθούν κανονικά οι παραπάνω ώρες εργασίας των εργαζομένων.

· Να τηρηθεί το κανονικό ωράριο εργασίας των εργαζομένων.

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

· Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας

· Κατάργηση όλων των νόμων που απελευθερώνουν το ωράριο

· ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ με κατάργηση της μερικής απασχόλησης. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους

Κινητοποίηση Παρασκευή 24/11, 8.30μμ, Αβάντων (Αγ. Νικόλαος)
Γενική Συνέλευση Τετάρτη 29/11, 8μμ, Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...