Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Εκδήλωση της ΝΟ.Δ.Ε. Ευβοίας με θέμα "Ο ρόλος του Φυσικού Αερίου στο Ενεργιακό Ισοζύγιο της Ελλάδας"

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στη Χαλκίδα, η εκδήλωση του Τομέα Υποδομών της ΝΟ.Δ.Ε. Ευβοίας με θέμα: «Ο ρόλος του Φυσικού Αερίου στο ενεργειακό ισοζύγιο της Ελλάδας - Μοχλός Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας».

Εισηγητές στην εκδήλωση ήταν ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ, κ. Κώστας Σκρέκας, ο σύμβουλος ενεργειακών επενδύσεων και υποδομών, πρ. Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΣΦΑ κ. Κώστας Ξιφαράς και ο
πρ. Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου ΔΕΣΦΑ κ. Βασίλης Δεμερτζής.


Χαιρετισμό απηύθυναν ο βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ κ. Σίμος Κεδίκογλου και ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Φάνης Σπανός, ενώ διαβάστηκαν χαιρετισμοί στην εκδήλωση του Γραμματέα της ΠΕ της ΝΔ κ. Λευτέρη Αυγενάκη και του Γραμματέα Οργανωτικού της ΝΔ κ. Στυλιανού Κονταδάκη. 

Στη συνέλευση παρευρέθηκαν επίσης: ο τ. βουλευτής κ Άγγελος Πνευματικός, το μέλος της Π.Ε. της ΝΔ κα Τζοβάννα Γκόγκου, η πολιτευτής κα Σίσσυ Λαΐου, o πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Κωνσταντίνος Λαγός, η πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου κα Άννα Παππά, ο πρόεδρος της ΕΕΤΕΜ κ. Ιωάννης Νέζης, ο τομεάρχης της Γραμματείας Οργανωτικού της ΝΔ κ. Νίκος Φατούσης, ο εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Ρουσόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι, επιμελητηριακοί σύμβουλοι, μέλη της ΝΟ.Δ.Ε. και της ΟΝΝΕΔ, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, μηχανικοί, επιχειρηματίες του Νομού και πλήθος κόσμου.

Ο κ. Σκρέκας παρουσίασε το πρόγραμμα της ΝΔ για την Ενέργεια και ειδικότερα για το Φυσικό Αέριο (ΦΑ). 

Ανέφερε ότι η αγορά του ΦΑ πρέπει να απελευθερωθεί ταχύτερα, με κομβικό σημείο την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ και την αναδιοργάνωση της ΔΕΠΑ ώστε να επικεντρώσει τις δραστηριότητές της στην προμήθεια ΦΑ με όρους ανταγωνιστικούς προς όφελος των καταναλωτών. 

Σημείωσε ότι η πρόταση της ΝΔ για την ενέργεια κινητοποιεί τον ιδιωτικό τομέα και τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη για αλλαγή χρεοκοπημένων πρακτικών και δημιουργία ανοικτής και δημιουργικής ενεργειακής αγοράς, η οποία θα προσελκύσει επενδύσεις και θα συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξη και στη δημιουργία καλά αμειβόμενων και μόνιμων θέσεων εργασίας. 

Τέλος, εκτενής ήταν η αναφορά του κ. Σκρέκα και στην δυσμενέστατη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΔΕΗ τα τελευταία χρόνια, ενώ ανέπτυξε επίσης την πρόταση της ΝΔ για την εξυγίανση της επιχείρησης.

Ο κ. Ξιφαράς παρουσίασε τον χάρτη τροφοδοσίας της χώρας με ΦΑ, το θεσμικό του πλαίσιο, την χαρτογράφηση του Εθνικού Συστήματος ΦΑ, με τους διαδρόμους, τα σημεία εισόδου και εξόδου, τη διάρθρωση της αγοράς ΦΑ στη χώρα και τη σημερινή αποτύπωση της διείσδυσής του στις διάφορες περιοχές της Ελλάδας, περιλαμβανομένης και της Εύβοιας.

Ο κ. Δεμερτζής παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία χρήσης και απόδοσης του ΦΑ και σύγκρισής του με άλλες πηγές ενέργειας, ενώ εστίασε στην Εύβοια τονίζοντας ότι το δίκτυο του ΦΑ στο Νομό έχει ολοκληρωθεί ήδη από το 2009 στην περιοχή της Χαλκίδας και το 2014 παραδόθηκε ο αγωγός υψηλής πίεσης στην περιοχή του Αλιβερίου.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η εκδήλωση διήρκησε περισσότερο από δυο (2), ώρες, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων καθ’ όλη τη διάρκειά της, ενώ στο τέλος της πραγματοποιήθηκε ανοικτή συζήτηση και απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν, μετά τις τοποθετήσεις των εισηγητών. 

Ειδικά για την Εύβοια, όπως προέκυψε από τις τεκμηριωμένες τοποθετήσεις των εισηγητών, μετά από δύο και πλέον χρόνια πλήρους απραξίας της κυβέρνησης, ξεκινά τώρα η σύνδεση 200 πιλοτικών παροχών, στη Χαλκίδα και μόνο, στο υπάρχον από το 2014 ήδη δίκτυο ΦΑ, και αυτό με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η οποία είχε ξεκινήσει την όλη διαδικασία ήδη από τα τέλη του 2014, ενώ δεν υπάρχει κεντρικός προγραμματισμός για το πότε θα μπορέσουν να συνδεθούν κανονικά το μεγαλύτερο κομμάτι της Χαλκίδας και οι υπόλοιπες περιοχές του Νομού.

Οι σημερινοί πανηγυρισμοί των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για όλα αυτά που οι ίδιοι υπονόμευαν και καταψήφιζαν όλα αυτά τα χρόνια, τους αφήνει έκθετους απέναντι στον Ελληνικό λαό που εξαπάτησαν. 

Το Φυσικό Αέριο μπορεί να ήρθε καθυστερημένα, με πολλά προβλήματα, στην Εύβοια, η πόρτα όμως της εξόδου έχει ανοίξει διάπλατα για την τραγική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Ευβοίας
Πέτρος Δ. Ποδάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...