Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Aπαράδεκτη διαδικασία ψήφισης του προϋπολογισμού του Δήμου Καρύστου για το 2018

Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Καρύστου για την απαράδεκτη διαδικασία ψήφισης του Προϋπολογισμού του Δήμου Καρύστου

Χθες, Τετάρτη 15 Νοέμβρη, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου με μοναδικό θέμα συζήτησης την ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου Καρύστου για το έτος 2018. 

Η εισήγηση για τον προϋπολογισμό δεν δόθηκε προηγούμενα στους Δημοτικούς Συμβούλους, για να τον μελετήσουν. Δόθηκε μόνο κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Είναι φανερό ότι για ένα τέτοιο ζήτημα που καθορίζει την πορεία του Δήμου για ένα έτος, δεν μπορεί να γίνει συζήτηση χωρίς προηγούμενη μελέτη. Η ψήφιση του καταντάει ένα τυπικό γεγονός και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν έχουν γνώση του προϋπολογισμού, τον οποίο καλούνται να ψηφίσουν.

Για τον λόγο αυτό καταγγείλαμε την πρακτική αυτή της Δημοτικής Αρχής και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και ζητήσαμε την αναβολή του θέματος για να προετοιμαστούμε. 

Η απάντηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Αλκυβιάδη Βόσσου, ήταν ότι έχουμε δίκιο αλλά δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο για την αναβολή της συνεδρίασης. 

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, κ. Θανάσης Ζαφείρης, ισχυρίστηκε ότι ο προϋπολογισμός ήταν έτοιμος από τον Αύγουστο, στάλθηκε στο Παρατηρητήριο της Περιφέρειας, το οποίο έστειλε πίσω στο Δήμο παρατηρήσεις από τις αρχές Οκτώβρη.

Ο ισχυρισμός αυτός, αν είναι αληθής, μας κάνει να σκεφτούμε πως η Δημοτική Αρχή, με ευθύνη και των παρατάξεων των κκ. Μανώλη και Παπαλυμπέρη που έχουν εκπρόσωπο στην Οικονομική Επιτροπή, επέκρυψαν το σχέδιο προϋπολογισμού από τους Δημοτικούς Συμβούλους.

Διαμαρτυρόμενοι για αυτήν την κατάσταση, η οποία δυστυχώς δεν συμβαίνει πρώτη φορά, καταθέσαμε την καταγγελία μας στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου και αποχωρήσαμε. 

Παρά την απαράδεκτη αυτή διαδικασία το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε και ψήφισε κατά πλειοψηφία το σχέδιο προϋπολογισμού της Δημοτικής Αρχής.

Παρ’ όλα αυτά επιφυλασσόμαστε να μελετήσουμε τον προϋπολογισμό και να καταθέσουμε την άποψή μας στους πολίτες του Δήμου Καρύστου.

Η Δημοτική Σύμβουλος εκλεγμένη με το συνδυασμό της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
Κούλα Βράνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...