Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017

FAZ: Ο Γολγοθάς Γερμανού που προσπάθησε να χτίσει σπίτι στην Κύμη

Στις οικονομικές τις σελίδες η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung αφιερώνει άρθρο στην οδύσσεια του γερμανού Ράινερ Λίνταου και της ελληνίδας συζύγου του Ζωής, οι οποίοι αποφάσισαν να χτίσουν σπίτι στην Εύβοια μέσα στην κρίση.

Η γερμανική εφημερίδα γράφει για το Γολγοθά του ζευγαριού: «Πλήθος νόμων, κανονισμών και εξαιρέσεων οδηγούν σε άπειρες αιτήσεις σε πολλές υπηρεσίες και εν τέλει σε αυθαιρεσία και διαφθορά. (….)

Μια σύγχρονη διοίκηση είναι αδύνατη χωρίς ένα κράτος που λειτουργεί σωστά. Όμως οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις δεν παίζουν πια ρόλο μετά από οκτώ χρόνια κρίσης και οι δανειστές είναι πια εξαντλημένοι μετά από μια διένεξη ετών. Ο Ράινερ Λίνταου, ο οποίος μετά από μια πενταετία κατάφερε να τελειώσει το σπίτι, συμπεραίνει "Αν δεν χτίσεις σπίτι, δεν κατανοείς τη χώρα στην οποία ζεις"».

«Κάποιες φορές στην Κύμη βρέχει. Ο ουρανός για ημέρες, σπάμια κινείται... Μερικές φορές χιονίζει. Η Εύβοια, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, ωστόσο, σπάνια έχει κακό καιρό. Ζέστη, ηλιοφάνεια, το καταγάλανο μπλε του ουρανού είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού. Και αυτό συμβαίνει στις 300 μέρες του χρόνου. Έκεί όπου οι άλλοι πάνε για διακοπές, ο 48χρονος θέλησε να χτίσει τη ζωή του».   
«Αυτό ήταν το όνειρό του. Ενα σπίτι στη Μεσόγειο. Πόσο, όμως αυτό είναι εφικτό στην Ελλάδα; Τόσο το να χτίσεις ένα σπίτι εκεί, όσο και το να καταφέρεις να ορθοποδήσεις και να ζήσεις με χαρά και ασφάλεια; Και μάλιστα, μέσα στην καρδιά της οικονομικής κρίσης. Η FAZ διεισδύει στα προβλήματα μιας χώρας που ζει κάτω από τη σκιά της οικονομικής κρίσης εδώ και 8 χρόνια», γράφει η γερμανική εφημερίδα.


dw.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...