Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Επίσημη επίσκεψη στη Κάρυστο του Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Την Τρίτη 1 Αυγούστου και την Τετάρτη 2 Αυγούστου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Νοσοκομείο Καρύστου ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, κος Νέστορας Αντωνίου.

Ο κος Αντωνίου κατά την διάρκεια της παραμονής του επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Καρύστου καθώς και όλες τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που ανήκουν διοικητικά σε αυτόν. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κος Αντωνίου είναι ο πρώτος Διοικητής Υγειονομικής Περιφέρειας που επισκέπτεται την Κάρυστο, δείγμα της εξαιρετικής σχέσης και συνεργασίας που έχει με το ίδιο το Νοσοκομείο.

Κατά την πρώτη μέρα επισκέψεως του, ο κος Αντωνίου συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Καρύστου κον Αναστάσιο Μίχα, πραγματοποίησε επιτόπιο έλεγχο των Περιφερειακών Ιατρείων στις περιοχές Παραδεισίου, Αγ. Δημητρίου, Καλλιανού και, διασχίζοντας το Κάβο Ντόρο, του Περιφερειακού Ιατρείου Πλατανιστού.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που είχε με φορείς των περιοχών όπως και με κατοίκους, ενημερώθηκε για τα προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη αγροτικών ιατρών καθώς και από την απόσταση που τους χωρίζει από το Νοσοκομείο Καρύστου.

Επίσης ενημερώθηκε για το πλάνο που εκπονείται μεταξύ του Νοσοκομείου Καρύστου και των τοπικών φορέων για την ανακαίνιση των Περιφερειακών Ιατρείων, ενώ δήλωσε ότι θα συνδράμει στην προσπάθεια ανανέωσης του εξοπλισμού τους.

Την επόμενη ημέρα, ο Διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας επισκέφτηκε τα Στύρα, το Μαρμάρι και το Νοσοκομείο Καρύστου όπου πραγματοποίησε συναντήσεις με τους θεσμικούς φορείς λειτουργίας του. Στη συνάντηση του τέθηκαν ζητήματα προσλήψεων, αύξησης προϋπολογισμού, ανάπτυξης του οργανισμού, κάλυψης των Περιφερειακών Ιατρείων με ιατρούς, η ανάγκη ενίσχυσης της Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ενώ ενημερώθηκε διεξοδικά για τα προβλήματα που δημιουργούνται από την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ, ο οποίος παρότι είναι ξεχωριστός οργανισμός, χωρίς να έχει καμία σχέση με το Νοσοκομείο, δεν παύει όμως η έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζει να δημιουργεί προβλήματα και στη λειτουργία του ίδιου του Νοσοκομείου.

Ο κος Αντωνίου εξήρε την προσπάθεια που κάνει το σύνολο του προσωπικού, συνεχάρη όλους για το άρτιο αποτέλεσμα ενώ δήλωσε διαθέσιμος να συμβάλλει στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την ανάπτυξη του οργανισμού λειτουργίας του Νοσοκομείου Καρύστου, για την ενίσχυση των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με γιατρούς καθώς και την αύξηση των προσλήψεων και του Προϋπολογισμού.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη συντονισμένη προσπάθεια που καταβάλλεται για την ίδρυση και κατασκευή της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού όπου εξέφρασε την βούληση του να συνεχίσει να συμβάλλει εμπράκτως στις διαδικασίες υλοποίησης του έργου τόσο στο κομμάτι της οργάνωσης και της λειτουργίας (αλλαγή οργανισμού, σύσταση μονάδας, πρόσληψη ιατρών, εκπαίδευση προσωπικού κτλ) όσο και στο κομμάτι της υλικοτεχνικής επάνδρωσής του

Η 5η Υγειονομική Περιφέρεια δήλωσε ότι ήταν, είναι και θα είναι σύμμαχος και υποστηρικτής των αιτημάτων του Νοσοκομείου Καρύστου γεγονός το οποίο αποδεικνύεται διαχρονικά εμπράκτως, κάτι για το οποίο όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...