Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

Ο ΤΕΧΝΟ-ΟΙΚΟΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΖΕΠ GR 2420012 / ΑΠΟ ΤΗΝ SIEMENS ΣΤΗΝ ENERCON

"Αν και κανένας δεν πρέπει να διαφωνεί με την προώθηση των ΑΠΕ και ιδιαίτερα των αιολικών πάρκων, κατορθώσατε με τις επιλογές σας, τόσο εσείς όσο και οι προηγούμενοί σας, το ακατόρθωτο:

Καταστήσατε τη φιλικότερη προς το περιβάλλον ενέργεια, όπως είναι η αιολική όχι μόνον εχθρό των τοπικών κοινωνιών αλλά και οικονομικά  δυσβάσταχτη για τον ελληνικό λαό.

H παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τις ανανεώσιμες πηγές, με την τεχνολογία και το καθεστώς επιδοτήσεων που εφαρμόζεται σήμερα, δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Είναι αδιανόητο να έχει μειωθεί η αιχμή ζήτησης από 10.000 ΜWAT σε 7.500 και ταυτόχρονα με διάφορα τερτίπια να πληρώνει ο ελληνικός λαός σε όλους τους συνδεδεμένους παραγωγούς 300 εκατ. ευρώ, αδιακρίτως  αναγκών.

Μέχρι και ειδικό τέλος στην ηλεκτρική ενέργεια από λιγνίτη για να κατατίθεται στο ΛΑΓΗΕ  θεσπίσατε  το Νοέμβριο του 2012.

Τι συνέβη ως τώρα στο χώρο;
Επενδύσεις με ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά που το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού τους προερχόταν  από άλλες χώρες, δηλαδή χωρίς προστιθέμενη αξία που σημαίνει δεν δημιουργήθηκαν νέες θέσεις εργασίας. Με απλά λόγια δεν πρόσφεραν στην εθνική οικονομία... συγκεκριμένα συμφέροντα υπηρέτησαν.

Πάρτε για παράδειγμα το τέλος των ΑΠΕ: Από 0,27€ /μεγαβατώρα το 2008 έγινε 20,80 € τον Ιούλιο 2013 , δηλαδή αύξηση 3000%!!

Τους απαντώ και θα τους απαντώ: Υπάρχει κανείς πολίτης σ’ αυτόν τον τόπο που να πιστεύει ότι, ένας βουλευτής, και μάλιστα της αριστεράς που έχει αποδείξει στη μακρά πορεία της την προσήλωσή της σε αξίες και αρχές, μπορεί να σιωπά; Υπάρχει πολίτης σε αυτόν τον τόπο που να πιστεύει ότι όσοι υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον, ιδιαίτερα σήμερα, μπορούμε να σιωπάμε; Δεν πρέπει και τη μάχη θα συνεχίσουμε να τη δίνουμε!

Τάδε έφη Β.Α.

Βαγγέλης Αποστόλου: Στη διάθεσή σας.....

Ανοικτή επιστολή προς το Δήμαρχο και τους πολίτες της Σκύρου

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Η υποταγή στο επενδυτικό ενδιαφέρον εγκατάστασης 10 αιολικών πάρκων με 111 ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος 333 MW στο όρος Κόχυλα της νότιας Σκύρου αποτελεί τη συνταγή της απόλυτης δυσφήμησης των ΑΠΕ.

Η περιοχή του όρους Κόχυλας , όπως είναι γνωστό αξιολογήθηκε ως περιοχή προτεραιότητας για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και εντάχθηκε στο δίκτυο Natura λόγω της ποικιλίας του ανάγλυφου, των τύπων οικοτόπων που εμφανίζονται και των φυτοκοινωνιών που απατώνται (σπάνια ενδημικά και προστατευόμενα είδη χλωρίδας). Λόγω αυτών των χαρακτηριστικών διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη της πανίδας.

Η σημασία της περιοχής για την ορνιθοπανίδα είναι εξαιρετική, επειδή αποτελεί ενδιαίτημα για μεγάλο αριθμό ειδών που κινδυνεύουν ή και έχουν μειωθεί σε πληθυσμούς στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Αποτελεί τόπο τροφοληψίας κατά τη μετανάστευση, τόπο αναπαραγωγής και τόπο διαχείμασης για σημαντικό αριθμό πουλιών. 

Και το συμπέρασμα: «Από την εγκατάσταση και λειτουργία του έργου καταλαμβάνεται μόνιμα σχεδόν η μισή έκταση της περιοχής του δικτύου Natura 2000. 

Παράλληλα βέβαια δεν πρέπει να αφεθεί στην τύχη της η διεκδίκηση από μέρους του Δήμου της κυριότητας των συγκεκριμένων εκτάσεων. Η υπόθεση βρίσκεται ακόμη στα χέρια της δικαιοσύνης και είναι απορίας άξιο γιατί τα απαράγραπτα δικαιώματα του ελληνικού Δημοσίου επί των εθνικών γαιών, όπως είναι τα δασικού χαρακτήρα εδάφη, όχι μόνο δεν υποστηρίζονται έναντι των βυζαντινών χρυσόβουλων, των τουρκικών χοτζετίων και των βαυαρικών παραχωρητηρίων, αλλά και αγνοούνται εντελώς, όπως συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Όμως το νεοσύστατο ελληνικό κράτος, από το 1845 και μετά, με πλήθος υπουργικών αποφάσεων που αναφέρονται στη δημοσιοποιηθείσα έκθεση για το «συντελεσθέν έργο της Κοινότητος Σκύρου το 1934-1940» από τον τότε πρόεδρο της κοινότητας και μετέπειτα Υπουργό και Αντιπρόεδρο της Βουλής, Μιχάλη Στεφανίδη, έχει αναγνωρίσει όλα τα δάση της Σκύρου ως δημοτικά.

Έχοντας ασχοληθεί επί χρόνια με το συγκεκριμένο ζήτημα γνωρίζω καλά όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα και πιστεύω πως μέσα από μια μαζική και αγωνιστική ενότητα όλων των φορέων του νησιού μπορούν να ανατραπούν οι ως τώρα αρνητικές εξελίξεις , τόσο στο ζήτημα της εγκατάστασης των αιολικών πάρκων όσο και στο ζήτημα της κυριότητας των εκτάσεων . 

Στη διάθεσή σας"https://www.youtube.com/watch?v=1UnFxq94MJ4

http://stopetmear.blogspot.gr/2017/07/siemens-enercon.html

http://vagapostolou.blogspot.gr/2013/10/blog-post_17.html

http://notios-evoikos.blogspot.gr/2017/05/blog-post_21.html

http://notios-evoikos.blogspot.gr/2017/05/blog-post_41.html

Για τις παραπομπές Αντ. Κανδηράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...