Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Κινητοποιήσεις σε πτηνοτροφεία στην Εύβοια.

Για ακόμα μία φορά βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις από την περασμένη Παρασκευή προκειμένου η εργοδοσία να καταβάλλει μισθούς από τους 8 και πλέον που οφείλει για να μπορέσουμε να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειές μας. Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε πτηνοτροφεία στην Εύβοια.
Τη δεύτερη ημέρα της κινητοποίησης η εργοδοσία αξιοποιώντας το αντεργατικό, αντιλαϊκό νομοθετικό οπλοστάσιο που έχει στη διάθεσή της, κάλεσε τον κρατικό μηχανισμό να προασπίσει τα
συμφέροντά της. Μετά από μήνυση που έκανε η εργοδοσία και παρέμβαση εισαγγελέα, η αστυνομία κλήθηκε να ανοίξει το δρόμο για να παραδοθούν πρώτες ύλες στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.


Ενδεικτικό των συνθηκών εργασίας που την ίδια στιγμή επικρατούν στις επιχειρήσεις συμφερόντων ΖΟΥΡΑ είναι πως ο οδηγός που παρέδωσε τις πρώτες ύλες εργάζονταν για περισσότερες από 19 ώρες κάτω από συνθήκες απόλυτης τρομοκρατίας και θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τη δικιά του αλλά και άλλων.

Στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις ορισμένοι συνάδελφοι εργάζονται επτά ημέρες την εβδομάδα, είναι στη διάθεση της εργοδοσίας όλο το 24ωρο και διαμένουν μέσα στις ίδιες εγκαταστάσεις σε παραπείγματα και με άθλιες συνθήκες εργασίας και διαμονής.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και σήμερα στην Εύβοια, ενώ η εργοδοσία αρνείται κάθε επικοινωνία με το σωματείο μας.

Φωτογραφίες:

1. Από το παράπειγμα που μένουν οι συνάδελφοι και που είναι χτισμένο μπροστά στους ανεμιστήρες των πτηνοτροφείων που σπρώχνουν τη βρώμα όλο το 24ωρο μέσα στο χώρο όπου ζουν και κοιμούνται.

2. Από το δάσος από χόρτα που πρέπει να διασχίζουν οι συνάδελφοι ανάμεσα από φίδια και άλλα προκειμένου να ολοκληρώσουν την εργασία τους.

3. Δεξαμενές υγραερίου που βρίσκονται στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις ανάμεσα σε χόρτα χωρίς να τηρείται κανένας όρος ασφαλείας.






Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...