Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017

Πρόταση ψηφίσματος προς το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας ενάντια στους πλειστηριασμούς

Σήμερα μέλη της "Πρωτοβουλίας Κατά Των Πλειστηριασμων Στην Χαλκίδα" κατέθεσαν πρόταση ψηφισματος κατά των πλειστηριασμών στο δημοτικό συμβούλιο Χαλκίδας για να συζητηθεί και ψηφιστει τη Δευτέρα 24/7/2017 και ώρα 19:00 στο δημαρχείο στην φαρμακιδου (παραλία)

Καλούμε τα μέλη και τους πολίτες της πόλης να στηρίξουν με την παρουσία τους το ψήφισμα κατά της υφαρπαγής της λαικής περιουσίας των φτωχοποιημενων συμπολιτών μας.

Αρ. πρωτ: 31643 20/7/2017
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας, αναφορικά με σχετική πρόταση που τέθηκε από την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ καλεί τις Τράπεζες και τα Πιστωτικά ιδρύματα να μην προχωρήσουν σε κανέναν πλειστηριασμό κατοικιών και ακινήτων ιδιαίτερα των φτωχών νοικοκυριών. Ζητά από τους συμβολαιογράφους του Δήμου μας να μην συναινέσουν και να μην προβούν σε κανέναν πλειστηριασμό. 

Το Δημοτικό συμβούλιο Χαλκίδας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του σε κάθε δημότη και σε κάθε οικογένεια που ζει καθημερινά τη φτωχοποίηση, που αντιμετωπίζει την εκποίηση της οικογενειακής στέγης και την πλήρη κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση και δηλώνει ότι πλειστηριασμοί που ξεσπιτώνουν οικογένειες συνδημοτών μας είναι απαράδεκτοι. 

Καλεί τους βουλευτές του νομού μας να απαιτήσουν από τη Βουλή των Ελλήνων να υιοθετήσει μέτρα άμεσης προστασίας της κύριας κατοικίας.

Σε καμιά δε περίπτωση δεν πρέπει να βρεθεί μέρος της ακίνητης περιουσίας και κυρίως το σπίτι ανήμπορου οικονομικά οφειλέτη στα χέρια του δημοσίου, των τραπεζιτών ή των ξένων ή ντόπιων funds. Τα παραπάνω αποτελούν απαραίτητα μέτρα στήριξης ιδιαίτερα των κατοίκων μιας πολλαπλώς πληττόμενης από την οικονομική κρίση περιοχής, όπως ο Δήμος της Χαλκίδας. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας δηλώνει ότι δεν θα προβεί σε κανέναν πλειστηριασμό για χρέη προς τον Δήμο και δεν θα εκποιήσει καμία κατοικία που βρίσκεται αντιμέτωπη με τη φτώχεια και την ανεργία.

Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ενταθεί ένα ακόμα σχέδιο συσσώρευσης στα χέρια λίγων, του συλλογικού κοινωνικού πλούτου που παράχθηκε τα τελευταία χρόνια. 

Είναι προφανές ότι το πρόβλημα των ιδιωτικών χρεών, ένα πρόβλημα που δημιούργησε η τοκογλυφική πολιτική των τραπεζών, και που σήμερα πνίγει την οικονομία και την κοινωνία, δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με απάνθρωπους πλειστηριασμούς και κατασχέσεις. Ειδικά όταν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού επιβιώνουν οριακά μετά από επτά ολόκληρα χρόνια εφαρμογής μιας πολιτικής που μείωσε εισοδήματα, διέλυσε εργασιακά δικαιώματα και εκτόξευσε την ανεργία εξοντώνοντας παράλληλα δεκάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Αντίθετα η αντιμετώπιση των ιδιωτικών χρεών απαιτεί όχι μόνο τη διασφάλιση της πρώτης κύριας κατοικίας των λαϊκών στρωμάτων αλλά κυρίως μια ευρεία και γενναία, στη βάση κριτηρίων, διαγραφή χρεών για τα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας μας, στις πόλεις και την ύπαιθρο, πολύ περισσότερο που και αυτά τα στρώματα συνέβαλαν με το μερίδιο που τους αναλογεί στις συνεχείς, αδιέξοδες και σκανδαλώδεις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών.

Ως Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους συμπολίτες μας, που κινδυνεύουν να χάσουν και τα ελάχιστα περιουσιακά τους στοιχεία, λόγω της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής, που αποτελεί συνέχεια της μονομερούς ταξικής πολιτικής υπέρ των ιδιωτικών τραπεζών, των distress funds και των ξένων δανειστών που ακολούθησαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. 

Πιστεύουμε ότι είναι αναγκαία η συσπείρωση όλων των δυνάμεων της πόλης, ώστε να οργανωθεί ένα μέτωπο συμπαράστασης, αντίστασης και αποτροπής των πλειστηριασμών για τους δοκιμαζόμενους συνδημότες μας. 

- Στηρίζουμε τόσο πολιτικά όσο και με τη φυσική μας παρουσία, τις δράσεις αποτροπής πλειστηριασμών κατοικιών που λαμβάνουν χώρα κάθε Τετάρτη 16:00 στο Ειρηνοδικείο τής Χαλκίδας. 

- Ζητάμε από την Κυβέρνηση να αποσύρει τον Νόμο για τους πλειστηριασμούς (και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς) της πρώτης κατοικίας και να μην πουληθούν σε ξένα funds τα δάνεια των πολιτών.

Απαιτούμε την άμεση και απόλυτη απαγόρευση των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικίας και εν γένει τής λαϊκής περιουσίας.

Απαιτούμε την άμεση απαγόρευση των πλειστηριασμών και την άρση των ποινικών διώξεων για υπερχρεωμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Το ψήφισμα αυτό να αποσταλεί προς δημοσίευση στον τοπικό και πανελλαδικό τύπο και αντίγραφό του να σταλεί σε όλους τους συμβολαιογράφους του Δήμου μας, στους βουλευτές της Π.Ε. Εύβοιας , στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Χαλκιδα 20  Ιούλη  2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...