Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Γέφυρα συνεργασίας Αλγερίας - Ν. Εύβοιας σε θέματα πολιτισμού και τουρισμού

Ξεκίνησε με επιτυχία η πρώτη γέφυρα της Ν. Εύβοιας με πέντε χώρες της Μεσογείου. 
Στις 21,22,23 Ιουλίου μας τίμησε με την επίσκεψη του ο πρέσβης της Αλγερίας κύριος Noureddine Bardad-Daidj και η σύζυγος του, στα πλαίσια των επαφών του προγράμματος της 2η GRecoACTE (Θεματική γιορτή τέχνης και πολιτιστικού τουρισμού)
που θα γίνει 22-23-24 Ιουνίου 2018 στο VivArte Nature, Γιαννίτσι Μαρμαρίου, Δήμος Καρύστου Ν. Εύβοια με θέμα ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ: ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ. (Τέχνη-Πολιτισμός-Τουρισμός) “Πέντε χώρες + 1”

Η ξενάγηση περιελάμβανε .



Παρασκευή 21 επίσκεψη στον σύλλογο γυναικών Μαρμαρίου.

Ένας ιστορικός και λαογραφικός περίπατος από τις γυναίκες του συλλόγου, την πρόεδρο κυρία Χάρης Αντωνίου, τον πρόεδρο κύριο Ν. Τσαλιαγκό και τον κυριο Α. Ζαφείρη. 

Επίσκεψη στο Γιοκάλειο όπου η κυρία Φανή Σταυρουλάκη μας έκανε αρχαιολογική ξενάγηση στην ιστορία της Καρύστου. 

Στην συνέχεια έγινε παρουσίαση του προγράμματος Αλγερίας Ελλάδας στον κύριο Δήμαρχο Λευτέρη Ραβιόλο. Ο κύριος Τσιντανέλης υπεύθυνος του VivArte Nature ανέλυσε την γέφυρα συνεργασίας Αλγερίας Ν. Εύβοιας σε θέματα πολιτισμού και τουρισμού.

Το πρωί της Παρασκευής στο οινοποιίο του κυρίου Πεζά-Παυλάκη και το απόγευμα στο κτήμα Μοντοφωλι έγινε η γνωριμία του κυρίου πρέσβη με το περίφημο γλυκό κρασί της Καρύστου.

Σάββατο 22 ξενάγηση στο VivArte Nature με την παρουσία του Προέδρου ξενοδόχων Ευβοίας κυρίου Μιλτιάδη Χέλμη. Στο γεύμα ο κύριος πρέσβης δοκίμασε τα προϊόντα απο το Art Garden του VivArte Nature καθώς και το αρνάκι από τον βραβευμένο για το «Βουλωτό» Δ. Ξυπόλιτο.

Κυριακή 23 έγινε στους Δειπνοσοφιστές αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος γέφυρας Αλγερίας Στύρων με θέμα Γεύσεις της Μεσογείου, Τέχνη και Γαστρονομία. 

Το γεύμα επιμελήθηκε ο πρόεδρος τον Δειπνοσοφιστών κύριος Β. Κουβέντας.

Το όλο γεγονός κάλυψε δημοσιογραφικά το κανάλι Ευριπος TV, (photos,video), ο κύριος Ευριπίδης Κορώνης και η σύζυγος του και τους ευχαριστούμε για αυτό.

Το προσεχές Σ.Κ 28 και 29/07 ακλουθεί η γέφυρα Γαλλίας –Ν. Ευβοίας με θέμα αρχιτεκτονική, οικολογία και παράδοση.

Την Καρυστο θα επισκεφτεί ο πρόεδρος της A.S.E.E ( Ένωση Χώρος Ευρώπη ) με έδρα το Μονπελιέ. Ο κύριος Jean Pierre Campredon θα ξεναγηθεί από το VivArte Nature στη περιοχή μας.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...