Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

Δήμος Σκύρου:«Αισίως και ευτυχώς έχουμε αξιόπιστο ασθενοφόρο

Μετά από το υπ`αριθμ. έγγραφο 3230/28-06-2017 προς το Διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδος κ.Τζαφέρο Παναγιώτη με θέμα: «Άμεση αντικατάσταση ασθενοφόρου» και το υπ`αρίθμ.:3279/29-06-2017 έγγραφο προς τον Διοικητή του ΕΚΑΒ κ.Κρακατσιανόπουλο Κωνσταντίνο με θέμα:

«Αίτημα παραχώρησης ενός ασθενοφόρου προς τον Δήμο Σκύρου» , για τον εφοδιασμό του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σκύρου με νέο ασθενοφόρο όχημα, και κατόπιν ενεργειών του
Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ.Βαρδαρού Σταμάτη, υπήρξε άμεση ανταπόκριση από πλευράς του ΕΚΑΒ.

Την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017 το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ πήρε απόφαση για την παραχώρηση στον Δήμο Σκύρου ενός ασθενοφόρου οχήματος νέας τεχνολογίας για απεριόριστο χρόνο.

Την Κυριακή 9 Ιουλίου 2017 με το πρώτο δρομολόγιο του «Αχιλλέα» της Σ.Ν.Ε., έφτασε στην Λιναριά το νέο ασθενοφόρο όπου και παραδόθηκε στον Δήμο Σκύρου από τον φίλο της Σκύρου, οδηγό-διασώστη του ΕΚΑΒ κ.Κόκκο Νικόλαο.

Βάσει του νόμου Κουρουμπλή, όπου δεν υπάρχουν δομές ΕΚΑΒ, τα ασθενοφόρα δύναται να κινούνται από υπαλλήλους (οδηγούς) του Δήμου και του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να εκπαιδευτούν. Για τον λόγο αυτό σήμερα καταφθάνει στην Σκύρο εκπαιδευτής-διασώστης με σκοπό να εκπαιδεύσει τους εν λόγω οδηγούς.

Ο Δήμος Σκύρου εν όψει της θερινής περιόδου και της αυξημένης πιθανότητας ύπαρξης επειγόντων περιστατικών που χρήζουν διακομιδή θα προχωρήσει είτε σε κατεπείγουσα δίμηνη προσωρινή πρόσληψη οδηγού-διασώστη, είτε σε δίμηνη φιλοξενία εκπαιδευτή του ΕΚΑΒ.

Ένα χρόνιο πρόβλημα δεκαετιών που έμενε χωρίς λύση ,παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες του Δήμου και των καθ'ύλην αρμόδιων φορέων της, δρομολογήθηκε και οδηγήθηκε στην άμεση όσο και πάγια λύση του.

Εκ του Δήμου
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...