Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Το ψήφισμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και η στάση του Δήμου Καρύστου

Αγαπητοί συμπολίτες. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος έχει συντάξει ένα ψήφισμα ,μετά από την ευρεία σύσκεψη που έγινε στη Χαλκίδα στις 4/7/2017,το οποίο πιστεύουμε ότι είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό για την περιοχή της Νότιας Καρυστίας.

Έχει αποσταλεί στον Δήμαρχο κ.Ραβιόλο, ο οποίος πρέπει να το υπογράψει εφόσον ήταν παρών στην συνδιάσκεψη και δεν εξέφρασε αντιρρήσεις επί των απόψεων του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη.

Αυτές οι απόψεις που ειπώθηκαν προφορικά στην εν λόγω συνάντηση από τον Περιφερειάρχη ,παρουσία
συμβούλων του Δήμου,πολιτών της Νότιας Καρυστίας, ιδιοκτητών γής ,περιφερειακών συμβούλων, συμβούλου του Δήμου Χαλκίδας και Αντιπεριφερειάρχη Φάνη Σπανού ,αποτυπώνονται ακριβώς στην πρόταση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος .

Επίσης αυτή η πρόταση συμφωνεί ως ένα βαθμό, με το ψήφισμα που έχει υπογραφεί από 1500 πολίτες του Δήμου μας.

Αυτή η πρόταση ζητείται από την Περιφέρεια να υπογραφεί από τον Περιφερειάρχη, Δήμαρχο Καρύστου και την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Νότιας Καρυστίας .

Τα αιτήματα της πρότασης είναι τα εξής παρακάτω:

•Εισαγωγή και υιοθέτηση του παρόντος ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου και το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας.

•Άμεση συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σωκράτη Φάμελλο, προς έκθεση των ζητημάτων.

•Νομοθετική ρύθμιση για την οριστική αποκατάσταση του ιδιοκτησιακού ζητήματος της περιοχής Νότιας Καρυστίας.

•Αναστολή της ανάρτησης και επανεξέταση των δασικών χαρτών της περιοχής, ώστε να ληφθούν υπόψη τα πραγματικά δεδομένα για το μη δασικό χαρακτήρα των επίμαχων εκτάσεων, δίχως την ανάγκη μαζικής υποβολής ενστάσεων από τους ιδιοκτήτες.

•Άμεση αναστολή κάθε δραστηριότητας που μπορεί να παράγει έννομα αποτελέσματα και τετελεσμένα στις συγκεκριμένες εκτάσεις, μέχρι την επίλυση των ανωτέρω ζητημάτων.

Το τελευταίο αίτημα αναλύεται ως εξής:

Έννομο αποτέλεσμα σημαίνει δραστηριότητα η οποία νομιμοποιεί την κατοχή μιας ιδιοκτησίας από τρίτο όταν αυτή η ιδιοκτησία παραχωρείται π.χ.απο το ελληνικό κράτος σε μία εταιρία για οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα όπως αιολικοί σταθμοί ή οικοδομική δραστηριότητα επειδή χαρακτηρίζεται δασική.

Τετελεσμένα αποτελέσματα παράγουν οι δραστηριότητες που αλλοιώνουν οριστικά την εικόνα και τη φύση μιας ιδιοκτησίας χωρίς αυτό να μπορεί να αλλάξει.

Αν π.χ. εγώ αμφισβητώ την ιδιοκτησία του γείτονα και βάλω τα ζώα μου να βοσκήσουν στο χωράφι του χωρίς την άδεια του, εκτός από ένα σίγουρο καυγά με τον γείτονα τίποτε άλλο μονιμο κακό δεν θα προκύψει.

Αν όμως αμφισβητήσει κάποιος όπως το ελληνικό κράτος μιαν ιδιωτική ιδιοκτησία και παραχωρήσει αυτή την έκταση σε μιά εταιρία για εγκατάσταση αιολικών σταθμών η ζημιά θα είναι μόνιμη.

Δηλαδή αν το χωράφι σας καταντήσει όπως η παρακάτω φωτογραφία,τι να το κάνετε πλέον ακόμη και αν αποδείξετε στα δικαστήρια ότι είναι δικό σας;

Μπορεί να ξαναφυτρώσει τίποτε εκεί μετά τα ξεχερσώματα;

Αφήστε που δεν θα έχετε δικαίωμα να απομακρύνετε τις ανεμογεννήτριες.

Άρα κατά τη γνώμη μου η πρόταση της Περιφέρειας είναι σωστή.

Τώρα πρέπει ο Δήμαρχος να ενημερώσει τους πολίτες αν διαφωνεί η συμφωνεί με την συγκεκριμένη πρόταση και να τη θέσει στην κρίση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Βαρελά Βασιλική
Μέλος του ΣΠΠΕΝΚ

Διαβαστε το ψήφισμα παρακάτω 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...