Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Λεωφοριακή σύνδεση της Εύβοιας με το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

Το Δ.Σ της Ενωσης Ξενοδόχων του Ν. Ευβοίας ανέλαβε την πρωτοβουλία να επιλύσει ένα χρόνιο πρόβλημα για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας, που είναι το κόστος μεταφοράς μεμονωμένων τουριστών, από το αεροδρόμιο Ελ . Βενιζέλος στην Κεντρική κυρίως Εύβοια.

Σήμερα 10-7-17, η ΕΞΕ σύναψε συμφωνία με τα ΚΤΕΛ Ευβοίας για την οργάνωση 4 διαδρομών ανά ημέρα μετά επιστροφής από το αεροδρόμιο Ελ . Βενιζέλος στην Χαλκίδα και Ερέτρια, υλοποιώντας ένα πιλοτικό πρόγραμμα από 17-7 -2017 μέχρι και
16-10-17 .

Το κόστος μεταφοράς για την διαδρομή, αεροδρόμιο Χαλκίδα θα είναι 15 ευρώ κατά άτομο και 17 ευρώ για την διαδρομή, αεροδρόμιο Ερέτρια. Οι ίδιες τιμές ισχύουν και για τις αντίστροφες διαδρομές. 

Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα θα ενισχυθεί οικονομικά κατά μεγάλο μέρος απο την Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας καθώς και απο το Επιμελητήριο Ευβοίας και τον ΟΛΝΕ. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε , όλους τους φορείς που στηρίζουν οικονομικά το εγχείρημα αυτό και να ευχηθούμε η προσπάθεια αυτή, να είναι βιώσιμη και μετά την παρέλευσιν του τριμήνου και να επεκταθεί η σύνδεση του αεροδρομίου και με άλλες περιοχές της Εύβοιας, όπως π.χ με την Β . Εύβοια που αντιμετωπίζει και αυτή παρόμοιο πρόβλημα. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το Επιμελητήριο Εύβοιας , γιατί εκτός από την οικονομική βοήθεια, συστρατεύτηκε με τους υπεύθυνους του τμήματος τουρισμού (κ Κολούτσου και κ Ρόγκα), εκπροσωπώντας τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στην προσπάθεια μας να ολοκληρώσουμε αυτήν την συμφωνία. 


Θέλουμε να τονίσουμε (και χαιρόμαστε ιδιαίτερα για αυτό), ότι το αποτέλεσμα αυτό προέκυψε μετά απο την συνεργασία μας με το Επιμελητήριο Ευβοίας και το ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ και την συνέργεια, όλων των εμπλεκομένων φορέων, όπως η Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας, ιδιαίτερα με την αμέριστη συμπαράσταση του Περιφερειάρχη μας κ Μπακογίάννη και την στήριξη της ΟΛΝΕ. 



Αυτό το εγχείρημα απέδειξε με τον πιο περίτρανο τρόπο , πως όταν υπάρχει συνέργεια και στήριξη της Τ.Α. και φορέων, με μικρό σχετικά κόστος, μπορούν να επιτευχθούν σημαντικά πράγματα για την οικονομία ενός τόπου. Είναι ένα χρήσιμο συμπέρασμα, που πρέπει να μας προβληματίσει για το μέλλον. 

Πρέπει να βρεθούν οι κατάλληλες φόρμουλες συνεργειών τέτοιου είδους, με αναπτυξιακό χαρακτήρα, που να δίνουν ώθηση στην οικονομία, χωρίς να απαιτούνται μεγάλα κεφάλαια, διότι η συνέργεια από μόνη της είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο σε μία επένδυση και αποφέρει τελικά προστιθέμενη αξία στο τελικό προιόν . 

Σίγουρα η προσπάθειές μας σαν ΕΞΕ δεν θα σταματήσουν εδώ. Είναι μέλημά μας να βοηθήσουμε ενεργοποιώντας τα μέλη μας και τους ξενοδόχους γενικά, η σύνδεση αυτή, να είναι βιώσιμη και κερδοφόρος σε ετήσια βάση και να αναπτυχθεί και περαιτέρω με περισσότερες συνδέσεις αφενός ημερησίως με το αεροδρόμιο και αφετέρου σε περισσότερες περιοχές του νησιού μας.

Είναι πάντα στους στόχους μας η προσπάθεια σύνδεσης του αεροδρομίου και με τον προαστειακό σιδηρόδρομο, ώστε η Εύβοια να αυξήση όσο το δυνατόν την προσβασιμότητα της με το χαμηλότερο μεταφορικό κόστος, δίνοντας μια μεγαλύτερη προοπτική στον τουρισμό της και ιδιαίτερα στις εναλλακτικές μορφές του και να γίνει ένα τουριστικό - πολιτιστικό κέντρο.

Εκ μέρους του Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...