Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Κινητοποίηση των Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας για την Κυριακάτικη Αργία

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας μπροστά στην απεργιακή μάχη στις 17 Ιούνη με αιχμή τη Νομοθετική Κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας πήρε μια σειρά πρωτοβουλιών. 

Συζήτησε το ζήτημα της υπεράσπισης αυτής της κατάκτησης της εργατικής σε σύσκεψη που οργάνωσε της Δευτέρα 10/7, με κάλεσμα σε εμποροϋπάλληλους αλλά και σε αυταπασχολούμενους και σωματεία - φορείς της περιοχής, τα οποία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και τάχθηκαν στο πλευρό της ΕΙΥΧ σχετικά με το αίτημα της Νομοθετικής κατοχύρωσης της Κυριακής Αργίας, όπως το Συνδικάτο Τροφίμων – Ποτών Εύβοιας Βοιωτίας, το Συνδικάτο Μετάλλου Εύβοιας, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Περιφέρεια Εύβοιας, ο Σϋλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Εύβοιας, η Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας (μέλος ΟΓΕ), κα. 

Πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας καταθέτοντας υπόμνημα και ζητώντας να πάρουν θέση τα αρμόδια όργανα ώστε να μην διευκολύνουν το έργο της Κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας του κλάδου του Εμπορίου με μέτρα και αποφάσεις που να συντείνουν στην απελευθέρωση του ωραρίου και την κατάργηση της Κυριακής Αργίας. Τέλος τους καλούμε να αναθεωρήσουν όποια τέτοια απόφαση έχει παρθεί μέχρι σήμερα και να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων, των αυταπασχολούμενων και των μικρών εμπόρων που πλήττονται ακόμα περισσότερο από τα νέα μέτρα.

Ζήτησε συνάντηση με το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Εύβοιας προκειμένου να συζητηθεί το αίτημα της Ένωσης σχετικά με τη Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας και τη στήριξη από την πλευρά των ΕΒΕ.

Πρότεινε μέσα από την παράταξη της Ταξικής Ενότητας στο ΔΣ του ΕΚΕ να παρθεί απόφαση για την οργάνωση της απεργίας για το Εμπόριο στην Εύβοια.



Πραγματοποίησε μια σειρά περιοδειών σε καταστήματα και ΣΜ της περιοχής αλλά και μαζική κινητοποίηση σήμερα, Παρασκευή 14/7 στην Αβάντων, καλώντας τους εργαζόμενους να στηρίξουν την απεργιακή κινητοποίηση της Κυριακής και σε συμπόρευση τους μικρούς εμπόρους.

Σημειώνουμε ότι όσοι λένε ότι «καλές είναι και οι 7-8 Κυριακές και ας πάρουν οι εργαζόμενοι ρεπό τη Δευτέρα», όσοι ψάχνουν καλύτερη Κυριακή από το κατακαλόκαιρο για ν’ ανοίξουν, όσοι λένε ότι τελικά αυτό που μετράει είναι να πληρωνόμαστε τις Κυριακές που θα δουλεύουμε… απόψεις που εκφράστηκαν εκ μέρους της Αντιπεριφέρειας, της πλειοψηφίας του Εμπορικού Συλλόγου και του Εργατικού Κέντρου, τελικά τίθενται όλοι μαζί απέναντι από το αίτημα για Νομοθετική Κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας. Μιλούν για «ανάπτυξη», αλλά όπως και να την πλασάρει η κάθε πλευρά, αυτή σημαίνει ανάπτυξη των μονοπωλίων και όχι των εργαζομένων, των μικρών εμπόρων, των αυτοαπασχολούμενων. Αυτή η «ανάπτυξη» επιχειρείται πάνω στα αποκαΐδια των δικαιωμάτων μας, με το λαό στη γωνία να ματώνει για τα κέρδη των λίγων και ισχυρών.

Εμποροϋπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι στον κλάδο του εμπορίου έχουμε κοινό εχθρό! Είναι τα μεγάλα μονοπώλια που κυριαρχούν στον κλάδο και έχουν τις κυβερνήσεις να νομοθετούν για λογαριασμό τους. Η δουλειά τις Κυριακές είναι για εμάς η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της αγανάκτησης που γεννά η εκμετάλλευση μας μέσα στους χώρους δουλειάς.

Παλεύουμε μαζί για ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ!

Διεκδικούμε:

·Νομοθετική  κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.

·Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

·Κατάργηση των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις,  μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπάλληλους και οδηγούν τους αυτοαπασχολούμενους σε χρέη και λουκέτα.

·Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό  - λαϊκό εισόδημα. Ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όριο. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί , οι  κατασχέσεις .

· Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων   των μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές.
  
ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΙΟΥΛΗ, 8.30πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ (κιόσκι τσιμεντάδων)

Να δώσουμε δυναμική απάντηση!
Ούτε αυτή, ούτε καμία Κυριακή, να μην ανοίξει κανένα κατάστημα!
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

Το ΔΣ
Χαλκίδα, 14/7/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...