Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Επιστολή Ζάχου Χατζηνικολή για μισθωτήρια με ΑΠΕ

Επιστολή Ζάχου Χατζηνικολή σχετικά με τα μισθωτήρια με τις Εταιρίες Ανεμογεννητριων.

Αγαπητοί συμπολίτες Προχθές , με την ιδιότητά μου ως πληρεξούσιος δικηγόρος συμπολιτών μας – ιδιοκτητών κτημάτων , τα οποία το Ελληνικό Δημόσιο θεωρεί – παράνομα και αυθαίρετα - δημόσια , αντιμετώπισα την -άκρως - προκλητική στάση της εταιρείας
ΙΝΤΡΑΚΑΤ της ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΑΕ , που αγνοώντας τα δικαιώματα νομής , κατοχής και κυριότητας των συμπολιτών μας , επιχείρησε, με το έτσι θέλω και επικαλούμενη παραχώρηση από το Ελληνικό Δημόσιο , να εγκαταστήσει κεραίες Ευρυζωνικού δικτύου στα κτήματα αυτά και μάλιστα εκχερσώνοντας και τμήμα εκτός του παραχωρηθέντος.

Προς το παρόν , το αποτρέψαμε ( και ευχαριστώ τον Δήμο Καρύστου , που , δια του Αντιδημάρχου Διαφάνειας και ΚΕ Καφηρέως , άσκησε πρόσθετη παρέμβαση ) , αλλά , με την ευκαιρία αυτή , θέλω να εκφράσω τις κατωτέρω σκέψεις μου :


Τις απόψεις μου για τις ανεμογεννήτριες , τις έχω εκφράσει δημόσια και πολλές φορές και είναι ανεξάρτητες από τα αναφερόμενα κατωτέρω . Σήμερα θα σταθώ , αποκλειστικά , στα μισθωτήρια που υπογράφουν οι συμπολίτες μας – ιδιοκτήτες, με τις εταιρίες ΑΠΕ και θα επιστήσω την προσοχή στο εξής , ( ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχω κανένα ατομικό συμφέρον ):

Κατά την ταπεινή άποψη μου , το μόνον που έχει σημασία από ολόκληρο το μισθωτήριο, είναι οι όροι που θα κατοχυρώσουν την ισχύ του μισθωτηρίου , καθ όλη την διάρκεια που θα γίνεται χρήση κα εκμετάλλευση της έκτασης από τα αιολικά πάρκα , που είναι – το ελάχιστο - 25 χρόνια και πάνω.

Δυστυχώς από την μελέτη μισθωτηρίων που έχω λάβει γνώση , προβλέπεται ΡΗΤΑ και ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ το ακριβώς αντίθετο και αναφέρω ενδεικτικά : «……… οι εκμισθωτές θα προβάλλουν αντιρρήσεις κατά της Πράξης χαρακτηρισμού του Δασαρχείου Αλιβερίου ..…… ή θα ασκήσουν αγωγή αναγνώρισης κυριότητας κατά Δημοσίου ….. Επειδη ( οι εκμισθωτές ) δεν έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία της δικαστική αναγνώρισης … ( προς το παρόν ) εκμισθώνουν ……..

Σε κάθε περίπτωση και χωρίς να περιορίζονται τα δικαιώματα της μισθώτριας, οι εκμισθωτές υποχρεούνται να επιστρέψουν σε αυτήν ( Μισθώτρια ) το σύνολο ή μέρος των μισθωμάτων ……..!!!!!!!! καθως και ότι δαπάνησε ( συμβολαιογραφικά , μεταγραφή ) !!!!! ( και βεβαίως αυτό είναι σωστό εάν αφορά διεκδίκηση τρίτου ιδιώτη κατά ιδιώτη , όχι όμως και του Δημοσίου ) 

Δηλαδη εκμισθώνουν τα κτήματα προς το παρόν , μπαίνουν στα κτήματα αυτά ανενόχλητα , περατώνουν το έργο και τελικά- εάν δεν αναγνωριστεί ιδιωτικό δασικό , όχι μόνον θα σταματήσουν την καταβολή του μισθώματος , αλλά θα ζητήσουν και τα καταβληθέντα πίσω 

Το πρόβλημα είναι το εξης: Κάποια στιγμή και μάλιστα σύντομα , θα συνταχθεί και επικυρωθεί το κτηματολόγιο και οι εκτάσεις – με το ισχύον – απαράδεκτο - νομικό καθεστώς - θα αναγραφούν ως δημόσιες δασικές , κάτι που πρέπει όλοι να αγωνιστούμε για να το ανατρέψομε . 

Ανεξαρτήτως αυτού , όχι μόνον δεν πρέπει να δεχτούμε του άνω όρους ή παρόμοιους , αλλά αντιθέτως , πρέπει να ξεκαθαρίζεται ρητά στο κάθε μισθωτήριο , ότι ανεξαρτήτως του χαρακτηρισμού μιας έκτασης ως δημοσίας ή μη , σε κάθε περίπτωση , οι εταιρείες – μισθώτριες , έχοντας πλήρη γνώση της πραγματικής και νομικής κατάστασης των εκτάσεων , ότι αναγνωρίζουν τους εκμισθωτές , ως κατόχους και νομείς και αυτό εκμισθώνουν , δηλαδή την κατοχή και χρήση , που χωρίς το μισθωτήριο και την ρητή συναίνεση τους ( των ιδιοκτητών – νομέων και κατόχων ) , δεν θα μπορούσαν να πάρουν την κατοχή και να εγκατασταθούν ακωλύτως .

Θεωρώ ότι ουδεμία αντίρρηση θα έχουν οι εταιρίες για τέτοιους ή παρόμοιους όρους , διότι δεν μπορώ , καν , να φανταστώ ότι αυτό που θέλουν , είναι να μπουν και να εγκατασταθούν στα κτήματα μας και κάποια στιγμή , στο μέλλον , να μας πουν … τελικά κρίθηκε τελεσιδίκως ότι είναι κυριότητας του Δημοσίου ….οπότε σταματάμε το μίσθωμα και επιστρέψτε ότι πήρατε 

Επομένως και για να λέμε – επιτέλους- τα πράγματα με το όνομά τους : ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ αυτά τα απαράδεκτα συμφωνητικά , για να μην μείνομε – τελικά - με τα παλούκια και τα καλώδια και με την ρετσινιά ότι είμασταν ανίκανοι να κρατήσομε τις ιδιοκτησίες των γονιών μας και να τις δώσομε και εμείς στα παιδιά μας και γελάνε με εμάς . 

Εάν οι εταιρίες δεν δεχτούν τους άνω όρους ( ή βεβαίως οιουσδήποτε κατάλληλους , που σκοπό θα έχουν την κατοχύρωση όλης της διάρκειας της μίσθωσης και χρήσης ) , είναι σαφέστατο ότι θέλουν ίσα – ίσα να μπούν , χωρίς καυγάδες και αντιδράσεις , στα κτήματα μας , και μετά να ζητάνε τα χρήματα τους πίσω και στην καλλίτερη , να μας χαρίσουν ότι πήραμε και να πούμε και ευχαριστώ πολύ .

Τελειώνοντας πιστεύω ότι πρέπει να γίνει μια αναθεώρηση του αγώνα μας . Να σώσουμε ότι , έστω και κατ ελάχιστη πιθανότητα μπορεί να σωθεί και ότι πλέον δεν σώζεται – τουλάχιστον – να μας αποφέρει κάτι.

Τα συμφέροντα είναι τεράστια και η δημόσια διοίκηση - σε μεγάλο τμήμα της - έρμαιο των συμφερόντων αυτών . Συγκεντρώσεις που ο ένας από μας χειροκροτεί τον άλλον και το αντίστροφο , είναι χρήσιμες , αλλά δεν αρκούν. Όπως , επίσης , δεν βοηθούν και ακραίες και μόνον θεωρητικές προτάσεις , που είναι μεν σωστές , αλλά ανέφικτες και τελικά, χάνομε και το εφικτό , προς το οποίο πρέπει να επικεντρωθούμε 

Θα ζητούσα και την συνδρομή των βουλευτών του Νομού , αλλά είναι σαφές ότι είναι μάταιο 

ΚΑΡΥΣΤΟΣ 1-7-2017 
ΜΕ ΤΙΜΗ 
ΖΑΧΟΣ ΔΗΜ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΗΣ 
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ 
ΚΑΡΥΣΤΟΣ 




2 σχόλια:

  1. Κυριε Χατζηνικολη ειναι πολυ σωστη η τοποθετηση σας ως προς την υπογραφη των ιδιωτικων συμψωνητικων και την κατοχυρωση των ιδιοκτησιων μας. Προτεινω πανω σε αυτη τη βαση να ενημερωθουν πληρως οι ιδιοκτητες της περιοχης διοτι οι περισσοτεροι εχουν πεσει θυματα, να γινει μια συγκεντρωση ολων στο δημο παρουσια και των εκπροσωπων των εταιρειων προκειμενου να δεσμευτουν οτι θα υπογραψουν ενα συγκεκριμμενο συμφωνητικο που θα το συνταξουμε εμεις με τους δικους μας ορους και οχι αυτοι και θα διασφαλιζει πληρως τα δικαιωματα μας. Ο κυριος δημαρχος μεχρι σημερα δεν εχει παρει επισημη θεση γιατι αραγε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περάσανε τόσοι μήνες για διαβάσει τι λένει τα συμβόλαια..πάλι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...