Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Οδοιπορικό Σύνδεσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν.Ευβοίας στην Πελοπόννησο

Την Κυριακή 9 Ιουλίου με την συμμετοχή μελών & φίλων , ο Σύνδεσμος εξόρμησε στην Πελοπόννησο. Επισκεφθήκαμε το Διακοπτό και με τον οδοντωτό - παράλληλα με τα χνάρια 
του ποταμού Βουρραικού – μέσα από μια καταπράσινη φύση με γεφύρια φτάσαμε στα Καλάβρυτα.

Επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο και κατευθυνθήκαμε προς την Ι. Μονή της Αγίας Λαύρας όπου οι μοναχοί μας ενημέρωσαν για την ιστορία , τα ιερά Λείψανα & Κειμήλια , τα συγγράμματα και το λάβαρο της ορκωμοσίας από τον
Παλαιών Πατρών Γερμανό των αγωνιστών του 1821 (το παραπέτασμα της Ωραίας Πύλης του Ναού), η πρώτη, δηλαδή, σημαία του ελληνικού έθνους που βρίσκετε σε περίοπτη θέση μαζί με τα όπλα των αγωνιστών , στο μουσείο της Μονής .

Επιστρέψαμε στα Καλάβρυτα . Περιηγηθήκαμε στην μαρτυρική πόλη και ξαποστάσαμε στην κεντρική πλατειά , για φαγητό.

Το απόγευμα παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεση στάση στην όμορφη παραλία του Κιάτου φτάσαμε το βράδυ , στην Χαλκίδα . 

Οι συμμετέχοντες αναζωογονημένοι και με τις καλύτερες εντυπώσεις από την άριστα οργανωμένη εξόρμηση, ανανέωσαν το ραντεβού για την επόμενη δράση του Συνδέσμου , αρχές Σεπτεμβρίου , με διήμερη εκδρομή στην Παναγία Σουμελά / Βέροια. Την εκδρομή συνόδευσαν ο Πρόεδρος Βαρυτιμίδης Μιχαήλ και ο Έφορος Τζαχρήστος Χρήστος.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος ΒΑΡΥΤΙΜΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
Εφ. Τχης ( ΔΒ )




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...