Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Ξεκινούν οι εκδηλώσεις του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ- "Οδηγητή" στην Εύβοια

Ξεκινούν την Πέμπτη 27 Ιούλη στην Ιστιαία και στη Ν. Αρτάκη οι εκδηλώσεις του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ- "Οδηγητή" στην Εύβοια

Με σύνθημα «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο - Το μέλλον δε θα 'ρθει από μονάχο του... αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς (Βλ. Μαγιακόφσκι)», το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» ξεκινά το ταξίδι του και στην Εύβοια.
Αποτελώντας το το μεγαλύτερο πολιτικό - πολιτιστικό γεγονός για τη νεολαία, με εκατοντάδες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, το
Φεστιβάλ ΚΝΕ- "Οδηγητή" στην υπερσαραντάχρονη διαδρομή του έχει βάλει τη σφραγίδα του στην ιδεολογική, πολιτική και αγωνιστική διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς, με τις αξίες, τα ιδανικά, την Ιστορία και την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.


Το 43ο Φεστιβάλ εντάσσεται και αυτό στις πολύμορφες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται μπροστά στα 100χρονα του Κόμματος και τα 50χρονα της ΚΝΕ, που συμπληρώνονται το 2018. 

Μέσα από τις εκδηλώσεις του φετινού Φεστιβάλ, τιμάται η μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, το μεγάλο αυτό κοσμοϊστορικό γεγονός, που αποτέλεσε την αρχή της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στον 20ό αιώνα και συντάραξε τα θεμέλια του εκμεταλλευτικού κόσμου, που απέδειξε ότι ο καπιταλισμός δεν είναι ανίκητος, ότι ακόμα και όταν όλα φαίνονται «ακίνητα», η ιστορία και η κοινωνία μπορούν να προχωρήσουν προς τα μπρος. Γι' αυτό και στο σύνθημά του αξιοποιεί τους στίχους του ποιητή της επανάστασης Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι, δίνοντας έμφαση στα μέτρα που πρέπει να πάρουμε ο λαός και η νεολαία σήμερα, με το βλέμμα στραμμένο στο φωτεινό μέλλον.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στην Εύβοια θα κορυφωθούν το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη, στη Χαλκίδα (Πάρκο Δέλτα- Νεάπολη) με μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Κύριλλο Παπαστάυρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο χώρο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν πολύμορφες δραστηριότητες και μεγάλο λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη και την ορχήστρα του.


Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Πέμπτη 27 Ιούλη.

Στην Ιστιαία η εκδήλωση θα γίνει στις 8.30 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία με θέμα "Τουρισμός, αναψυχή, ξεκούραση- Δικαίωμα του λαού και της νεολαίας και όχι προνόμιο των λίγων".

Θα μιλήσει ο Θέμος Βασιλείου, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σκετς για τη ζωή του ξενοδοχοϋπαλλήλου και ζωντανή μουσική με τους Στάθη Θεοδώρου και Σπύρο Μπαλατσούκα.

Στη Νέα Αρτάκη θα πραγματοποιηθεί παράσταση θεάτρου σκιών "Ο Καραγκιόζης με τους πρόσφυγες", στις 8.30 μ.μ. στο Λιμάνι (δίπλα στον Ανεμόμυλο).

Από τις 7.30 μ.μ. θα υπάρχει δημιουργική απασχόληση για παιδιά με χειροτεχνίες, ζωγραφική και παιχνίδι.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου της Σύγχρονης Εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...