Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017

Υποσχέσεις για χορήγηση εφάπαξ σε 15.000 αιτήσεις μέχρι τον Οκτώβριο

Με χρηματοδότηση 192 εκατ. ευρώ προς το ΕΤΕΑΕΠ θα μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των αιτήσεων χορήγησης εφάπαξ που εκκρεμούν, ενώ ήδη έχουν δοθεί 9.000 εφάπαξ σε δικαιούχους το προηγούμενο διάστημα.


Ειδικότερα με χρηματοδότηση ύψους 192 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Εργασίας προ το ΕΤΕΑΕΠ θα πληρωθούν τα εφάπαξ σε 15.000 δικαιούχους όλων των Ταμείων συμπεριλαμβανομένου και του
Δημοσίου.

Η πληρωμή σύμφωνα με πληροφορίες, θα αφορά σε 15.000 δικαιούχους των οποίων εκκρεμούν οι αιτήσεις και θα ολοκληρωθεί έως τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Ήδη το προηγούμενο διάστημα έχουν πληρωθεί 145 εκατ. ευρώ που αφορούν σε 9.000 εφάπαξ που εκκρεμούσαν. Έτσι θα παραμείνουν για ακόμη λίγο διάστημα στο «συρτάρι» περίπου 45.000 αιτήσεις για χορήγηση εφάπαξ τα οποία όμως θα μηδενιστούν σταδιακά.

Τη διαβεβαίωση ότι το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) δεν έχει οικονομικό πρόβλημα είχαν δώσει κύκλοι του υπουργείου Εργασίας.

Όπως αναφέρουν, «το ΕΤΕΑΕΠ δεν έχει οικονομικό πρόβλημα, το αντίθετο ισχύει. Από την εκτέλεση του προϋπολογισμού του, το πρώτο πεντάμηνο του 2017, προκύπτει πραγματικό πλεόνασμα».

Επομένως, συμπληρώνουν, οι εκτιμήσεις ότι «"δεν υπάρχει το κονδύλι για τη χρηματοδότηση των επικουρικών συντάξεων" και ότι το "αποθεματικό του επικουρικού ταμείου αρκεί μόνο για έξι μήνες" είναι αυθαίρετα συμπεράσματα, που δεν έχουν καμία σχέση με την οικονομική κατάσταση του Ταμείου, με τα έσοδα και τα αποθεματικά του», ανέφεραν πηγές του υπουργείου.

Tο υπουργείο είχε επίσης διευκρινίσει ότι η έκτακτη επιχορήγηση που διατίθεται από το δανειακό πρόγραμμα για την εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, αυξάνεται. 

Στα 860 εκατ. ευρώ που είχαν αρχικά προβλεφθεί, προστίθενται 325 εκατ. ευρώ, με στόχο ο κύριος όγκος των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης να εκκαθαριστεί έως το τέλος του χρόνου» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Πηγή: Nαυτεμπορικη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...