Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Σίμος Κεδίκογλου: Στοχευμένες δράσεις για την ενίσχυση της εξωστρέφειας

Την ανάγκη ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας των επιχειρήσεων στο πλαίσιο της εξωτερικής οικονομικής πολιτικής και διπλωματίας επεσήμανε ο Σίμος Κεδίκογλου, αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ μιλώντας στη συνεδρίαση του Τομέα, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017 παρουσία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στα γραφεία του κόμματος.


Ο Σίμος Κεδίκογλου εξέφρασε την πεποίθηση, ότι ο στόχος της ανάπτυξης της οικονομίας θα επιτευχθεί μέσα από τις υγιείς παραγωγικές επιχειρήσεις και τις
ιδιωτικές επενδύσεις, καθώς μπορούν να δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες απασχόλησης. Προς την κατεύθυνση αυτή είναι σημαντικό να ληφθούν πρωτοβουλίες και να διοργανωθούν στοχευμένες δράσεις για την προώθηση διακρατικών συμμαχιών στη βάση των οικονομικών, εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων.

Για την ενίσχυση της εξωστρέφειας τόνισε, ότι είναι σημαντικό να επιδιώκεται η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων, αναφέροντας συγκεκριμένα το παράδειγμα της Εύβοιας, όπου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διοργανώνεται επιχειρηματική αποστολή, το διάστημα 21 με 24 Ιουνίου στην 27η Διεθνή Έκθεση τροφίμων και ποτών στην Ταϊπέι, όπου θα έχουν τη δυνατότητα οι συμμετέχοντες να προσεγγίσουν νέες αγορές και προωθήσουν τα προϊόντα της Εύβοιας, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο την ανταγωνιστικότητά τους. 

Όπως είπε, επίσης, ο Σίμος Κεδίκογλου είναι απαραίτητο να αξιοποιηθεί κάθε ευκαιρία για να διαμορφωθεί ένα ελκυστικό επιχειρηματικό περιβάλλον, που θα οδηγήσει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...