Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Κατάληψη στο αμαξοστάσιο του Δήμου Καρύστου οι συμβασιούχοι καθαριότητας

Στην κατάληψη του αμαξοστάσιου του Δήμου Καρύστου προχώρησαν σήμερα το πρωί οι συμβασιούχοι καθαριότητας. 
Οι συμβασιούχοι που είναι 4 μήνες απλήρωτοι ζητούν την παραμονή τους στο τομέα της καθαριότητας και τη ψήφιση της πρότασης νόμου που κατέθεσαν τα σωματεία της ΠΟΕ ΟΤΑ και οι επιτροπές αγώνα των συμβασιούχων.


Οι συμβασιούχοι της καθαριότητας, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕ ΟΤΑ πανελλαδικά, προχώρησαν τα ξημερώματα της 21ης Ιουνίου στην κατάληψη του αμαξοστασίου του Δήμου Καρύστου αποκλείοντας την είσοδο. Συμπαραστάτες τους είναι το μόνιμο προσωπικό και οι συμβασιούχοι αορίστου χρόνου καθώς και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών & Περιβάλλοντος κος Διγαλέτος και η Δημοτική Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Κούλα Βρανά.

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι αντιδρούν στην απόφαση της Ολομελείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων τους, ενώ την Πέμπτη 22 Ιουνίου θα συμμετέχουν και στην 24ωρη  Πανελλαδική απεργία, ζητώντας τη ψήφιση της πρότασης νόμου που κατέθεσαν τα σωματεία της ΠΟΕ ΟΤΑ και οι επιτροπές αγώνα των συμβασιούχων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου, με ψήφισμα του στις 14 Ιουνίου τάχθηκε υπέρ στην παραμονή των συμβασιούχων στο νευραλγικό τομέα της καθαριότητας.

Προσφέρουμε καθημερινά τα μέγιστα σ’ αυτόν τον δύσκολο τομέα, με τεράστιες ελλείψεις κι ας είμαστε 4 μήνες απλήρωτοι. Θα πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι επιτρέποντας να εισχωρήσουν στην καθαριότητα ιδιώτες, οι πολίτες θα επιβαρυνθούν όλο το κόστος της αποκομιδής των απορριμμάτων στα τέλη υπέρ του Δήμου.   

Λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων και της κατάληψης του αμαξοστασίου δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η ομαλή αποκομιδή των απορριμμάτων καθώς και η λειτουργία των υπόλοιπων τεχνικών υπηρεσιών.


ΤΕΛΟΣ στον εμπαιγμό – ΟΧΙ στις απολύσεις – ΟΧΙ στην εκχώρηση της καθαριότητας σε εργολάβους – ΜΟΝΙΜΗ & ΣΤΑΘΕΡΗ εργασία για όλους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...