Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Αλληλεγγύη στον αγώνα και τα αιτήματα των συμβασιούχων στο Δήμο Καρύστου

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
Αλληλεγγύη στους συμβασιούχους εργαζόμενους του Δήμου Καρύστου! Μετατροπή τώρα των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου!

Το Ελεγκτικό Συνέδριο, σε σχετική του απόφαση, έκρινε παράνομη την ανανέωση των συμβάσεων για τους συμβασιούχους στους Δήμους (αφορά περίπου 15000 πανελλαδικά και 11 στο Δήμο Καρύστου), καθώς και τη μισθοδοσία τους από τον περασμένο Γενάρη ως
σήμερα.

Αν υλοποιηθεί η απαράδεκτη αυτή απόφαση, θα υποβαθμιστούν ακόμη περισσότερο οι υπηρεσίες καθαριότητας, ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο που ήδη διανύουμε.

Η απόφαση αυτή έρχεται γάντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που ενώ τσακίζει τα εργατικά δικαιώματα και προωθεί την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Δήμων, ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να επέμβει στην «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη.

Τα αιτήματα των συμβασιούχων στους Δήμους είναι δίκαια και ο αγώνας τους μας αφορά όλους. Αφορά το δικαίωμα στην εργασία με αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς. Μας αφορά γιατί αν εφαρμοστεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, θα χειροτερέψουν άμεσα οι υπηρεσίες των Δήμων προς του δημότες, προς όλους μας.

Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει της ευθύνες της.

Να μη διανοηθεί να αφήσει της Δήμους και της υπηρεσίες καθαριότητας χωρίς προσωπικό μέσα στο καλοκαίρι και να αναλάβει τη χρηματοδότηση της μισθοδοσίας των εργαζομένων.

Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου υποστηρίζει την πρόταση νόμου που κατέθεσαν οι επιτροπές αγώνα των συμβασιούχων και τα σωματεία στους ΟΤΑ για τη μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Καλούμε την κυβέρνηση να την φέρει άμεσα στη βουλή και να την υπερψηφίσει.

Κάρυστος, 22 Ιουνίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...