Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Εικονικά διαζύγια για .....φορολογικούς λόγους

Σε διαζύγιο για ...φορολογικούς λόγους οδηγούνται αρκετά παντρεμένα ζευγάρια τα τελευταία χρόνια, διότι η εφορία τους αντιμετωπίζει πιο ευνοϊκά! Μάλιστα, τα διαζύγια θα γίνουν ακόμη πιο εύκολα από εδώ και στο εξής...

...καθώς το μόνο που θα χρειάζεται θα είναι μία απλή συμβολαιογραφική πράξη, με κόστος σημαντικά χαμηλότερο σε σχέση με το ισχύον καθεστώς.

Το σχετικό νομοσχέδιο έχει ήδη προωθηθεί στη Βουλή, καθιερώνοντας με αυτόν τον τρόπο τα διαζύγια ...εξπρές.

Γιατί συμφέρει το διαζύγιο

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Καθημερινή», το διαζύγιο προσφέρει μία σειρά από πλεονεκτήματα, όπως η προστασία των ακινήτων από τον πλειστηριασμό, η παροχή σειράς επιδομάτων –τέκνων, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα– αλλά και οι εκπτώσεις στους λογαριασμούς ΔΕΚΟ, μέσω των κοινωνικών τιμολογίων.

Με την πρόσφατη αλλαγή του συνταξιοδοτικού νόμου αλλά και με τη σύνδεση πλήθους κοινωνικών παροχών αλλά και μέτρων κοινωνικής προστασίας με το οικογενειακό εισόδημα, η κυβέρνηση φρόντισε να κάνει ακόμη πιο... ελκυστικό το εικονικό διαζύγιο.

Ενα κίνητρο υπήρχε –η εξασφάλιση μιας σύνταξης χηρείας σε περίπτωση θανάτου– για τη διατήρηση του γάμου και αυτό ουσιαστικά «αδυνάτισε» μετά την αφαίρεση του δικαιώματος για χορήγηση σύνταξης στις συζύγους κάτω των 55 ετών.

Ο μόνος ουσιαστικός οικονομικός λόγος να παραμένει κανείς παντρεμένος στα αρχεία της εφορίας και των υπόλοιπων υπηρεσιών του Δημοσίου είναι η καταπολέμηση των τεκμηρίων διαβίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...