Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Το Γυμνάσιο Καρύστου τίμησε τον Ν. Καζαντζάκη και ''δημιούργησε χρώμα'' στη σχολική ζωή των μαθητών

Την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017, Έγινε στο σχολείο μας ανοιχτή γιορτή με τη συμμετοχή γονέων, μαθητών, του Συλλόγου καθηγητών, της τοπικής κοινωνίας και της Δημοτικής Αρχής. 
Η γιορτή είχε σαν σκοπό να παρουσιασθούν δύο πολιτιστικά προγράμματα:

Το πρώτο περιελάμβανε ένα αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη, με αφορμή το «ΕΤΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ», και το δεύτερο έκθεση στο κοινό των δέκα αιθουσών διδασκαλίας του σχολείου μας. 

1ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Υπεύθυνες καθηγήτριες οι φιλόλογοι  Μπίτσικου Αθανασία και Χουντάση Κλεοπάτρα

«Οι μαθητές τιμούν τον Νίκο Καζαντζάκη»
Με την ευκαιρία εορτασμού πανελλαδικώς τους «Έτους Καζαντζάκη» (συμπλήρωση εξήντα ετών από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη), αφιέρωμα στο μεγάλο λογοτέχνη με παρουσίαση του βίου του και δραματοποίηση αποσπασμάτων από τα έργα του, i) Χριστός ξανασταυρώνεται, ii) βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά και iii) ο καπετάν Μιχάλης. 
Την εκδήλωση πλαισίωσε με επιτυχία η χορωδία του σχολείου με την επιμέλεια της Καθηγήτριας Μουσικής  Παπαγεωργίου Ξένης. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από κόσμο ενώ παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος και εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου.

2ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Υπεύθυνες καθηγήτριες Ρύπη Αικατερίνη και Θεοδώρου Άννα-Ζωή.

«ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ»
Έκθεση στο κοινό των δέκα αιθουσών διδασκαλίας του σχολείου μας, στις οποίες οι μαθητές, με την επίβλεψη της καθηγήτριας Ρύπη Αικατερίνης. ζωγράφισαν έναν ολόκληρο τοίχο αντλώντας θέματα από τη φύση και δίνοντας χρώμα στη σχολική ζωή των μαθητών.

Απολαύστε τις δημιουργίες των μικρών μας ζωγράφων στην διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=jLVmcB49uZU 

Η Διευθύντρια κ. Θεοδώρου Άννα-Ζωή και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας, ευχαριστούμε πρώτα τους μαθητές μας που όλη τη χρονιά μας εμπιστεύθηκαν να τους οδηγήσουμε πέρα από τα μονοπάτια της γνώσης σε ατραπούς δημιουργικών δραστηριοτήτων, ξεδιπλώνοντας τις ιδιαίτερες ικανότητές τους αλλά και εκπαιδευόμενοι στις δεξιότητες συμμαθητών και εκπαιδευτικών τους. Ευχαριστούμε τους γονείς που μας αγκαλιάζουν με την εμπιστοσύνη τους και μας δείχνουν έμπρακτα την αγάπη τους  με διάφορους τρόπους. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι αφήνουν τα παιδιά τους πολλές ώρες στο σχολείο, εκτός ωρών διδασκαλίας και παράλληλα μας στηρίζουν ηθικά και υλικά σε μια εποχή πνευματικής και οικονομικής κρίσης. Επιβεβαίωση των προαναφερθέντων το εντυπωσιακό και πλούσιο κέρασμα μετά την τελευταία εκδήλωση μας με αλμυρές και γλυκές γεύσεις, οικειοθελώς από μητέρες μαθητών της τρίτης τάξης.. Ευχαριστούμε την Δημοτική αρχή για την παροχή βοήθειας οσάκις ζητήσουμε και όλη την τοπική κοινωνία επειδή αισθανόμαστε ότι έχουμε την συμπαράστασή της και την αποδοχή της.

Συμβάλλοντας ο καθένας όσο μπορεί στην αναβάθμιση του υψίστου αγαθού της παιδείας σήμερα, που οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες της χώρας μας  είναι πιο δύσκολες παρά ποτέ  και που καθημερινά τα προβλήματα αυξάνονται δείχνουμε τη διάθεση για υπέρβαση και πίστη σ’ ένα καλύτερο μέλλον που θα μας δώσουν τα παιδιά μας. Εμείς δε οι εκπαιδευτικοί αντικρίζοντας χαρούμενα προσωπάκια, με την συνδρομή όλων, παίρνουμε δύναμη  για να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας, να δώσουμε στα παιδιά μας εκτός από γνώσεις στάσεις ζωής για να μπορέσουν όχι μόνο να επιβιώσουν αύριο σε μια κοινωνία που καταρρέει, αλλά να ζήσουν αληθινά με αξιοπρέπεια, με ελπίδα, με θάρρος, με δύναμη, κτίζοντας μια νέα Ελλάδα.



ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...