Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Ανακοίνωση του Συλλόγου Συνταξιούχων Δήμου Καρύστου


''Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες Με τη ψήφιση του 4ου μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι νέες απώλειες για εμάς τους συνταξιούχους, στις οποίες συνυπολογίζονται η κατάργηση ή και μείωση της προσωπικής διαφοράς, το κόψιμο των οικογενειακών επιδομάτων και το πάγωμα των συντάξεων ανέρχεται στο αστρονομικό ποσό των 7,8 δις. ευρώ για την τριετία 2019-2021.

Πιο αναλυτικά, μας κλέβουν για το 2019 το ποσό των 2,494 δις. ευρώ, για το 2020 το ποσό των 2,538 δις ευρώ και για το 2021 το ποσό των 2,723 δις. ευρώ . Σε αυτά πρέπει να προστεθούν και η μείωση στο αφορολόγητο από 8.636 που ήταν στα 5.681 ευρώ, που σημαίνει αφαίρεση μιας σύνταξης το χρόνο από την φορολογία.



Εφαρμόζουν τον αυτόματο κόφτη σε ότι πενιχρό έχει απομείνει από τις συντάξεις μας, που μαζί με τις μειώσεις από τον προϋπολογισμό του κράτους για την υγεία, την περικοπή των επιδομάτων αναπηρίας, ανεργίας, τέκνων, φτώχειας και θέρμανσης, θα κάνουν τη ζωή μας και των παιδιών μας δυσκολότερη.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με άθλιες μεθοδεύσεις και στα μουλωχτά, ψήφισε στη βουλή τις τροπολογίες με τα συμπληρωματικά μέτρα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, τις οποίες κατέθεσε μάλιστα σε νομοσχέδιο κύρωσης διεθνούς συμφωνίας για την αλιεία. 

Στα νέα αυτά μέτρα η κυβέρνηση παγώνει για ένα ακόμα χρόνο, δηλαδή και το 2022 τις ήδη κατακρεουργημένες συντάξεις, με την νέα απώλεια να ανέρχεται στο ποσό των 250 εκατ. ευρώ, ρυθμίζει σε βάρος του λαού διάφορα φορολογικά ζητήματα, ενώ ψήφισε διατάξεις για την απλόχερη διευκόλυνση των επιχειρηματικών ομίλων.

Συνάδελφοι—Συναδέλφισες

Δεν πρέπει να νομιμοποιήσουμε στη συνείδηση μας ούτε τους νόμους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ούτε τους προηγούμενους των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που πετσοκόβουν τις συντάξεις μας στέλνοντας μας στον Καιάδα.

Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις να τους ανατρέψουμε στη πράξη. Καμία ανοχή στα μέτρα της κυβέρνησης. Να τελειώνουμε με τις αυταπάτες, τον εφησυχασμό, την αδιαφορία, την απογοήτευση και τον φόβο.

Πρέπει όλοι μαζί σαν μια γροθιά να απορρίψουμε την μαύρη προπαγάνδα της κυβέρνησης και την προσπάθεια της να κατευνάσει με ωμα ψέματα, την δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση μας. Τα λεγόμενα αντίμετρα που διατυμπανίζει η κυβέρνηση, είναι το καρότο και το μαστίγιο του 4ου μνημονίου.

Θα δοθούν εφόσον πιαστούν τα ματωμένα πλεονάσματα πάνω από 3,5% και μάλιστα η πλειοψηφία τους αφορά τους κεφαλαιοκράτες, όπως η μείωση του συντελεστή φορολόγησης τους από 29% που είναι σήμερα στο 26%.

Τα κόμματα που έχουν ψηφίσει τα μνημόνια κοροϊδεύουν, δεν πρόκειται να επαναφέρουν κανένα από τα καταργημένα δικαιώματα μας. Η Νέα Δημοκρατία που καταψηφίζει τα μέτρα τώρα στη βουλή, θα τα εφαρμόσει όταν γίνει κυβέρνηση, δίνοντας έτσι διαβεβαιώσεις στο κεφάλαιο.

Δεν πρέπει να επιλέξουμε ποιος δήμιος θα μας αποκεφαλίσει καλυτέρα

Όλοι μαζί συμμετέχοντας στο Σύλλογο Συνταξιούχων Δήμου Καρύστου, να δώσουμε τη μάχη ενάντια στη νέα λαίλαπα που έρχεται, στην νέα θανατηφόρα συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...