Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Το "Ξανακερδισμένο Παραδείσι" της φωτογράφου εικαστικού Δάφνης Ρόκου για δεύτερη φορά στο Παρίσι

Μετά την επιτυχία τής ατομικής έκθεσης τής βραβευμένης φωτογράφου εικαστικού Δάφνης Ρόκου στο Παρίσι, το Νοέμβριο 2016, εγκαινιάζεται στις 7 Ιουνίου 2017, καινούργια έκθεση με τίτλο "Ξανακερδισμένο Παραδείσι" στην Little Big Gallery, στην Μονμάρτρη τού Παρισιού.
Το φωτογραφικό αυτό πρότζεκτ με τις σκηνοθετημένες φωτογραφίες και ιστορίες μεταξύ φαντασίας και ρεαλισμού διαδραματίζεται στην Νότια Εύβοια, με κέντρο τής ιστορίας το ορεινό χωριό Παραδείσι. Στους ρόλους, συμμετείχαν εθελοντές από την περιοχή, καθώς και η θεατρική ομάδα τής Καρύστου.


Λίγα λόγια για την φώτο-ιστορία «Ξανακερδισμένο Παραδείσι»

Μια δασκάλα την δεκαετία του ’50, φτάνει σ’ ένα ορεινό χωριό για να ανακαλύψει ότι τα περισσότερα παιδιά έχουν αφήσει το σχολείο: άλλα δουλεύουν στα χωράφια, και άλλα, οι κοπέλες, φεύγουν από το χωριό για να βρουν δουλειά στις μεγάλες πόλεις, ως υπηρέτριες.

Για τους ίδιους λόγους, πολλοί κάτοικοι ξέρουν ελάχιστα γράμματα … Εκείνη δεν απελπίζεται όμως. Αντίθετα αποφασίζει να τους μορφώσει, εφευρίσκοντας τους πιο ευφάνταστους τρόπους!

Εκείνοι την αποκαλούν δεσποινίς «Αντιγόνη» -από την μεγάλη αγάπη της για το επαναστατικό μήνυμα στο ομότιτλο έργο του Σοφοκλή. Αυτή η αγάπη είναι που θα την κάνει να προσπαθήσει να αλλάξει την κλειστή και αφημένη στην τύχη της περιοχή και να δώσει στους μαθητές της «μια σπίθα ελεύθερης σκέψης».

Οι παλιοί της μαθητές δεν την ξέχασαν ποτέ. Σήμερα αναλαμβάνουν να μας θυμίσουν, μέσα από τις φωτογραφίες και τις μαρτυρίες τους, όλα όσα τους προσέφερε.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...