Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Ιατρικό Κλιμάκιο επισκέφτηκε την Σκύρο

Τη Σκύρο για την εξέταση του τοπικού πληθυσμού επισκέφθηκε ιατρικό κλιμάκιο το τριήμερο 26 έως 28 Μαΐου.

Το κλιμάκιο αποτελείτο από τον Καθηγητή της Ενδοκρινολογίας κ. Ντούντα, τον Αναπληρωτή Καθηγητή Παθολογίας κ. Καλλιακμάνη, τον Ακτινολόγο-Υπερηχολόγο κ. Παπανικολάου, τον Ορθοπαιδικό κ. Πέγκο και τον Παιδο-ΩΡΛ γιατρό κ.
Χατζηγιαννάκη.


Σημειωτέον ότι, λόγω μεγάλου αριθμού περιστατικών σακχαρώδους διαβήτη και παθήσεων θυρεοειδούς, ο κ. Ντούντας, εδώ και μήνες, εκπονεί εργασία για τα αίτια πρόκλησης των παθήσεων.

Επιπλέον, αξίζει να αναφέρουμε ότι στη Σκύρο, με τη συνεργασία του Δημάρχου Σκύρου κ. Χατζηγιαννάκη Μιλτιάδη, της ΜΚΟ «Αποστολή» (συνεργασία Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Αρχιεπισκοπής), του Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, με το οποίο είναι αδελφοποιημένη η Σκύρος, αλλά και άλλων γιατρών φίλων του νησιού, εκτελούνται περιοδικές ιατρικές επισκέψεις.

Η ανταπόκριση των Σκυριανών είναι καθολική και η κάλυψη του νησιού από ιατρικές ειδικότητες είναι ικανοποιητική, μειώνοντας τις επιπτώσεις της απόστασης από τα αστικά κέντρα.

Επόμενη επίσκεψη είναι προγραμματισμένη να γίνει από το Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και σ’ αυτή θα συμμετάσχουν 10 ιατρικές ειδικότητες συνεπικουρούμενες από νοσηλευτές.

Εκ του Δήμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...