Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Γιάννης Μανώλης : Όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο κ. Μαυραγάνη!

Τοποθέτηση του Γιάννη Μανώλη για δήλωση του Υφυπουργού Μεταφορών, κ. Μαυραγάνη περί σύνδεσης προστίμων ΚΟΚ με φορολογική δήλωση.

Το ότι μας κυβερνά μια παρέα παράλογων και επικίνδυνων ατόμων δεν είναι κάτι καινούργιο. Αυτό που προκαλεί, βέβαια, εντύπωση είναι το μέχρι που φτάνει ο παραλογισμός τους και που μπορεί να οδηγήσει το δηλητήριο με το οποίο ποτίζουν καθημερινά την
ελληνική κοινωνία. 

Μετά, λοιπόν, τις διχαστικές δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ περί αυτοκινητιστικών δυστυχημάτων και οδηγητικής συμπεριφοράς με ταξικό πρόσημο, ήλθε η τοποθέτηση του Υφυπουργού Μεταφορών, κ. Μαυραγάνη, να δώσει "πνοή" στο όραμα του ταξικού πολέμου. 

Δήλωσε ευθέως ότι επεξεργάζεται σχέδιο για σύνδεση των ποινών, για παραβιάσεις του ΚΟΚ, με το εισόδημα. Τουτέστιν, άλλο πρόστιμο θα πληρώνει όποιος παραβιάζει τον φωτεινό σηματοδότη και έχει μηδενική φορολογική δήλωση και άλλο όποιος για την ίδια παράβαση έχει δηλώσει στην εφορία 20.000 ευρώ. 


Τόσο ως νομικός, όσο πολύ περισσότερο ως πολιτικός, όφειλε να ξέρει ότι η ισονομία αποτελεί θεμελιώδη αρχή της συνταγματικής μας τάξης. 

Όλοι -είτε είμαστε πλούσιοι ή φτωχοί' όμορφοι ή άσχημοι' αριστεροί, δεξιοί ή κεντρώοι- είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο. Όλοι, άλλωστε, έχουμε μία ψήφο και σκοπεύουμε να κάνουμε χρήση στις εκλογές, αν βέβαια δεν τις καταργήσουν και αυτές.

Η καθολική ισχύ των κανόνων, η τήρηση τους από όλους και η ίδια τιμωρία για όσους τους παραβιάζουν, ανάλογα με την βαρύτητα της παραβίασης και όχι του εισοδήματος, είναι βασικές παράμετροι που διακρίνουν την δημοκρατία από την τυραννία. Καλό θα είναι το συγκεκριμένο να μπολιάσει για τα καλά στο μυαλό του κ. Υφυπουργού! 

Έστω τώρα ότι παραβλέπουμε την εμφανής ποδηγέτηση του Συντάγματος (ούτως ή άλλως έχουν καταντήσει το Σύνταγμα κουρελόχαρτο) που προκαλούν οι ιδέες του Υφυπουργού, η εν λόγω πρόταση είναι και για έναν επιπλέον λόγο άδικη και αδιανόητη: μια τέτοια πολιτική θα τιμωρούσε όσους δηλώνουν τα εισοδήματα τους στην εφορία και θα επιβράβευε τους φοροφυγάδες. 

Ακόμη χειρότερο, θα θέσπιζε επιπλέον κίνητρα για φοροδιαφυγή.

Η χώρα έχει ανάγκη από μια σοβαρή κυβέρνηση που θα αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο όλους τους πολίτες και θα τους ενώσει ξανά υπό το όραμα ενός νέου πατριωτισμού προκειμένου να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τις σύγχρονες προκλήσεις. Δεν είναι καιρός ούτε για ταξικούς πολέμους ούτε για διχαστικά παραληρήματα. 

Η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εθνικές εκλογές είναι μονόδρομος, ώστε να φέρει το απαραίτητο οξυγόνο τόσο στην οικονομία και την κοινωνία, όσο και στην δημοκρατική λειτουργία της Πολιτείας!

Γιάννης Μανώλης 
ΝΔ Ευβοίας

1 σχόλιο:

  1. Σωστή η θέση σου ΓΙΑΝΝΗ.Λες κι αυτός που έχει λεφτά θα του φανεί φοβερό να πληρώσει από 500 1000 και να έχει σκοτώσει αθώους..Δεν είναι τα πρόστιμα η λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...