Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Το ψήφισμα της Λαικής Συγκέντρωσης για δασικούς χάρτες και ΑΠΕ

Το ψήφισμα διαμαρτυρίας της Λαϊκής Συγκέντρωσης Γιοκάλειο για την απόσυρση των δασικών χαρτών και την ματαίωση των ΑΠΕ στη νότια  Καρυστία:
''Σήμερα Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, στην Κάρυστο (Αίθουσα Γιοκαλείου), όλοι εμείς  οι φορείς και οι πολίτες της νότιας  Καρυστιας
συγκεντρωθήκαμε για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας για την πρόχειρη ανάρτηση των δασικών χαρτών και για την άναρχη και ασύδοτη εγκατάσταση των αιολικών πάρκων.

Διαμαρτυρόμαστε:

1. Για την προχειρότητα,λόγω σκοπιμότητας με την οποία συντάχθηκαν και αναρτήθηκαν οι δασικοί χάρτες καθώς και την παντελή έλλειψη διαβούλευσης.

2. Για την ασφυκτική προθεσμία των 60 ημερών 

3. Για την καταβολή του απαράδεκτου και αντισυνταγματικού παραβόλου, άσχετα από την δικαίωση ή όχι των αντιρρήσεων που θα ασκήσει ο κάθε ιδιοκτήτης 

4. Για το γεγονός ότι όλες οι εκτάσεις που χαρακτηρίζονται δασικές ή χορτολιβαδικές, αυτομάτως χαρακτηρίζονται και δημόσιες, με ότι αυτό σημαίνει για τους ιδιοκτήτες και ιδιαίτερα για τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας που μαζί με τη γη τους θα χάσουν και τις επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης 

5. Για την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση αιολικών πάρκων σε όλες τις κορυφογραμμές της Όχης, καταστρέφοντας την φύση του τόπου μας , προκαλώντας  τεράστιες επιπτώσεις στη χρήση γης και τις τοπικές δραστηριότητες και ακυρώνοντας την προοπτική της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.

6. Για τη συσσώρευση αιολικών σταθμών στη νότια Καρυστία και ειδικά μέσα στην καρδιά της προστατευόμενης περιοχής της Όχης   

Ζητάμε:

1. Την άμεση απόσυρση των δασικών χαρτών, ώστε αυτοί να διορθωθούν και να επιλυθούν τα σοβαρά λάθη που περιέχουν 

2. Οι νέοι χάρτες να λαμβάνουν υπόψιν τους και τις  αεροφωτογραφίες, του 1960 όπως ορίζει ο Δασικός κώδικας

3. Όταν επαναναρτηθούν  να προβλέπετε μεγαλύτερο διάστημα για την υποβολή αντιρρήσεων, ώστε να προλάβουν όλοι οι πολίτες να κάνουν τις απαραίτητες διαδικασίες. 

4. Την κατάργηση του παραβόλου αντιρρήσεων .

5. Την ταυτόχρονη εκκίνηση της διαδικασίας επίλυσης του ιδιοκτησιακού ζητήματος της νότιας Καρυστίας 

6. Να μην υπάρξει καμία νέα εγκατάσταση ΑΠΕ στη νότια  Καρυστία  και να ανακληθούν οι άδειες που έχουν ήδη δωθεί  

7. Να ολοκληρωθεί η μελέτη χωροταξικού σχεδιασμού και να ληφθούν υπόψη οι προστατευόμενες περιοχές της Όχης .

Το ΨΗΦΙΣΜΑ υπογράφετε από όλους εμάς τους φορείς και τους πολίτες της νότιας Καρυστίας.  

Η συντονιστική ομάδα φορέων και πολιτών αναλαμβάνει την υποχρέωση να προωθήσει το ΨΗΦΙΣΜΑ  στους αρμόδιους φορείς της διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...