Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Τοποθέτηση της ΑΣΕ και σχόλια για το διευρυμένο Δ.Σ της ΕΛΜΕ Εύβοιας

Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Εύβοιας (πλην ΑΣΕ) από την προηγούμενη εβδομάδα απέσυρε τη στήριξή του στον σπουδαστή του ΟΑΕΔ που του είχε επιβληθεί ποινή αποβολής γιατί ζήτησε το αυτονόητο:

Να του δοθεί ο κανονισμός και το καταστατικό λειτουργίας του συλλόγου μαθητών από τη διεύθυνση για να μπορεί να έχει γνώση αυτού και να εκπροσωπήσει τα πραγματικά συμφέροντα των σπουδαστών απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο μέσα στη σχολή, όσο

και στο μεροκάματο και στην πρακτική. 

Η δικαιολογία ήταν η διαφωνία με τα πολιτικά φρονήματα του σπουδαστή και ότι δεν ήταν χώρος ευθύνης της ΕΛΜΕ. Σε χτεσινό σχόλιο του μάλιστα μέλος του ΔΣ και των Καθηγητών Εν Δράσει δήλωσε «Ευτυχώς που αποσύραμε τη στήριξή μας γιατί μετά από δημοσίευμα σε τοπική εφημερίδα φαίνεται πως είχε άδικο». 

Φαίνεται η εκτίμηση της εφημερίδας είχε μεγαλύτερο κύρος από τα ψηφίσματα συμπαράστασης σωματείων και φορέων!!!! Απαράδεκτη η στάση των ΣΕΡΑ, Καθηγητών ΕΝ Δράσει και ΔΑΚΕ που με την τοποθέτησή τους αυτή ενισχύουν αυταρχικές συμπεριφορές. Το σωματείο οφείλει να παλεύει για να εξασφαλίζεται η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση στους χώρους δουλειάς και μόρφωσης και να δείχνει αλληλεγγύη και σε άλλους χώρους σε εργαζόμενους και μαθητές που αγωνίζονται.


Στην πρόταση της ΑΣΕ για κάλεσμα σε έκτακτη Γενική Συνέλευση από την προηγούμενη βδομάδα, τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ απάντησαν αρνητικά. Επέλεξαν τη σύγκλιση ανοιχτού ΔΣ με την αιτιολογία «Δεν θα έρθουν οι συνάδελφοι όπως και την προηγούμενη φορά». 

Ρίχνουν δηλαδή το «μπαλάκι» στους συναδέλφους και κρύβουν την ευθύνη τους αφού η παραπάνω στάση τους όχι μόνο δεν παροτρύνει, όχι μόνο δεν κινητοποιεί τους συναδέλφους αλλά ενισχύει την απογοήτευση και τη μοιρολατρία που προσπαθεί να σπείρει η κυβέρνηση για να μη συναντά αντιδράσεις από τους εργαζόμενους για την αντιλαϊκή της πολιτική. Αυτή τη στιγμή απαιτείται να συζητήσουμε, να αποφασίσουμε συλλογικά για την οργάνωση την πάλη μας! 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προετοιμάζεται πυρετωδώς για νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων! Προετοιμάζει μεγάλη μείωση ή και κατάργηση του αφορολόγητου, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, νέα μέτρα και μόνιμο κόφτη και μετά το 2019. Τώρα μέσα από το συλλογικό αγώνα, με σημαία τις σύγχρονες ανάγκες μας, με ενότητα όλων των εργαζομένων και συμμαχία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, μπορούμε να βάλουμε τη δική μας σφραγίδα στις εξελίξεις. 

Στην τοποθέτησή του ο εκπρόσωπος της ΑΣΕ κάλεσε το ΔΣ να αποφασίσει σε συμμετοχή του Σωματείου στο κάλεσμα δεκάδων σωματείων που ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ για κινητοποιήσεις πανελλαδικά στις 21 Φλεβάρη, στη Χαλκίδα στις 6.30 μ.μ. στην Πλατεία Αγοράς. 

Όπως και σε συμμετοχή στην Μέρα Πανελλαδικής Κινητοποίησης για τους αναπληρωτές-ωρομίσθιους συναδέλφους μας 23 Φλεβάρη. 

Οι προτάσεις δεν πέρασαν. Δεν είπαν πού διαφωνούν με το πλαίσιο ή το πρόγραμμα δράσης, αλλά απλά γιατί είναι… του ΠΑΜΕ. 

Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι το ΠΑΜΕ είναι συσπείρωση σωματείων, ομοσπονδιών, επιτροπών αγώνα, συνδικαλιστών που συμμετέχουν με αποφάσεις, μέσα από συλλογικές διαδικασίες, με πλαίσιο που ανταποκρίνεται στα εργασιακά μας δικαιώματα, τις σύγχρονες ανάγκες μας, κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές της εκάστοτε κυβέρνησης, στη λογική του εκάστοτε εκφραστή του κυβερνητικού συνδικαλισμού, κόντρα στο συμβιβασμό και την απογοήτευση. 

Αντίθετα, η πλειοψηφούσα παράταξη πρότεινε, όπως και αποφασίστηκε, το Σάββατο η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ στη Συνάντηση Προέδρων της ΟΛΜΕ να προτείνει απεργία μέσα στο Μάρτη, χωρίς άλλο πρόγραμμα δραστηριότητας στο μεσοδιάστημα, χωρίς να γίνει ΓΣ, σύσκεψη, ενημέρωση, συνέντευξη τύπου, συλλαλητήριο για τη προετοιμασία της.

Η πλειοψηφούσα παράταξη έχει ταυτότητα που δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από μια δήθεν πολυφωνία των μελών της. 

Αναλογούν ευθύνες για την μέχρι τώρα κατάσταση εφόσον τα προηγούμενα χρόνια έχουν πολλοί στηρίξει τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στην ΟΛΜΕ και σαν υποψήφιοι των ψηφοδελτίων τους και εξακολουθούν να παίρνουν αποφάσεις συμμετοχής στις συγκεντρώσεις των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Συνάδελφοι, προχωράμε μπροστά για να ζωντανέψουμε το σωματείο μας!

Ενάντια στις αυταπάτες για δήθεν φιλολαϊκή διαχείριση στα πλαίσια του συστήματος, ενάντια σε κάθε προσπάθεια να γίνεται το κίνημα σκαλοπάτι για την εναλλαγή κυβερνήσεων του συστήματος που μας ξεζουμίζει, δυναμώνουμε τον αγώνα. 

Η δύναμή μας, και αυτό έδειξε η ίδια η ζωή, βρίσκεται στο ταξικό εργατικό κίνημα, στη συμπόρευση με τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. 

Για να περάσουμε στην αντεπίθεση! Στους δρόμους βγήκαν ήδη οι μικρομεσαίοι αγρότες σε έναν αγώνα επιβίωσης, για να μην πάρουν τη γη τους οι μεγαλοαγρότες καπιταλιστές. Κλάδοι εργαζομένων, όπως ο επισιτισμός, είναι στο δρόμο για τις Συλλογικές Συμβάσεις. 

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε χρέος, στην ίδια μας τη ζωή, στους μαθητές μας, στα παιδιά μας, να συμπορευτούμε με όλους αυτούς που πλήττονται από αυτή την αντιλαϊκή πολιτική.

Μπορούμε, εμείς έχουμε τη δύναμη, να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική, 

να παλέψουμε για την κοινωνία και το σχολείο των σύγχρονων αναγκών μας!

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ: 

Άμεση απόσυρση των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων για το Ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, την Ειδική Αγωγή, το ωρολόγιο πρόγραμμα του Γυμνασίου. Όχι στο Λύκειο εξεταστικό κέντρο. 

Κανένα νήπιο & προνήπιο έξω από το δημόσιο Νηπιαγωγείο. Κανένα παιδί έξω από το σχολείο μέχρι τα 18 του χρόνια. 

Ένταξη όλων των προσφυγόπουλων στο δημόσιο σχολείο. Να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ουσιαστική εκπαιδευτική στήριξη τους στη πράξη και όχι στα λόγια. 
Μαζικοί – Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων τώρα για την κάλυψη όλων των αναγκών. 

Πρόσληψη όλων των αναπληρωτών σε μία φάση. Καμιά απόλυση αναπληρωτή.

ΟΧΙ στις υποχρεωτικές μετακινήσεις και τις πλασματικές υπεραριθμίες. Οργανική θέση για όλους. 

Να ανοίξουν επιτέλους τώρα όλες οι δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και να στελεχωθούν με όλο το μόνιμο και αναγκαίο προσωπικό. Κανένα παιδί έξω από τη δομή που έχει ανάγκη. 

Να υπάρχει δάσκαλος υπεύθυνος για τη λειτουργία του ολοήμερου. 

Να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα (έως 15 νηπιαγωγείο, Α, Β, Δημοτικού. Έως 10 σε εργαστήρια και κατευθύνσεις. Καμία τάξη πάνω από 20 μαθητές) 

Να εφαρμοστεί ο νόμοςγια παραπέρα μείωση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα που υπάρχουν διαγνώσεις για μαθητές που χρειάζονται ειδική παιδαγωγική στήριξη. 

Ούτε ένα 1€ από την τσέπη των λαϊκών οικογενειών για υλικά, αναλώσιμα. Έκτακτη χρηματοδότηση των Σχ. Επιτροπών. 

Ένα γεύμα δωρεάν για όλους τους μαθητές με ευθύνη της Κυβέρνησης. 

Πρόσληψη όλων των καθαριστριών με μόνιμη και σταθερή εργασία για καθαρά σχολεία. 

Μισθολογική αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας& των επιστημονικών προσόντων για μόνιμους και αναπληρωτές. Κάλυψη των απωλειών. Καμία μείωση μισθού, ξεπάγωμα των Μ.Κ. Κατάργηση του ν.4354 (νέο μισθολόγιο). 

Η ΑΣΕ προτείνει πρόγραμμα δράσης: 

Στηρίζουμε πολύμορφα (με ψηφίσματα συμπαράστασης, συμμετοχή στις συγκεντρώσεις κ.α.) τον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς που με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων βγήκε στο δρόμο του αγώνα. 

Συμμετέχουμε, στηρίζουμε ενεργά την πρωτοβουλία – καλλιτεχνικό διαγωνισμό της ΕΕΔΥΕ με θέμα: «Να σκέφτεσαι τους άλλους» βασισμένη στο ποίημα του Μαχμούτ Νταρουίς. Μιλάμε με τους μαθητές μας, με τους γονείς, οργανώνουμε εκδηλώσεις παρουσίασης των έργων που θα φτιαχτούν στις τάξεις, στα τέλη Μάρτη. 

Οργανώνουμε την υποδοχή των προσφυγόπουλων στα σχολεία, παίρνουμε πρωτοβουλίες έμπρακτης αλληλεγγύης, ενημερώνουμε τους γονείς, απομονώνουμε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. 

Συνεχίζουμε την κοινή δράση με σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, για την κάλυψη των απωλειών, την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, ενάντια στην ψήφιση των μέτρων για το «κλείσιμο» της 2η αξιολόγησης. 

Προχωράμε σε παραστάσεις στις Δ/νσεις για κάλυψη των κενών και των αναγκών των σχολείων μέσα στο Φλεβάρη. 

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τρίτη 21 Φλεβάρη στις 6.30μμ, στην Πλατεία Αγοράς, Χαλκίδα. 

Προχωράμε σε σύσκεψη αναπληρωτών συναδέλφων για το ζήτημα των διορισμών. Προχωράμε σε Πανελλαδική Ημέρα Κινητοποίησης στις Περιφερειακές Διευθύνσεις και το Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 23 Φλεβάρη. 

Με βάση όλα τα παραπάνω δυναμώνουμε την κοινή πάλη όλων των εργαζομένων απέναντι στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, προετοιμαζόμαστε για Γενική Απεργία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...