Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Νέο «μποναμά» για ευπαθείς ομάδες ετοιμάζει ο Τσίπρας

Τις επόμενες ημέρες και πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων το Μαξίμου θα ανακοινώσει ένα νέο κοινωνικό πακέτο υπέρ των ευπαθών ομάδων ύψους περίπου 80 εκατομμυρίων ευρώ. 
Και αυτό θα το αντλήσει από το καθαρό πλεόνασμα ύψους 1,1 δις ευρώ που προέκυψε από την υπεραπόδοση εσόδων του 2016.


Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece  ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το γεγονός πως η κυβέρνησή του καταφέρνει να δώσει μία μικρή -έστω και εφάπαξ- ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους. Πρωτίστως γιατί θεωρεί ότι πρόκειται για μία ομάδα που επλήγη περισσότερο από την οικονομική κρίση και επιπλέον μεγάλο τμήμα αυτής ήρθε αντιμέτωπο το προηγούμενο καλοκαίρι και την απώλεια του ΕΚΑΣ.

Η κυβέρνηση είχε δύο επιλογές για την διάθεση του καθαρού πλεονάσματος. Η πρώτη ήταν να κατευθυνθεί στους χαμηλοσυνταξιούχους -όπως και αποφασίστηκε- και η δεύτερη ήταν να διανεμηθεί στους πιο αδύναμους ακόμη και νέους ανάλογα με την φορολογική τους δήλωση. 

Η δεύτερη εναλλακτική δεν προκρίθηκε γιατί απαιτούσε μία χρονοβόρα διαδικασία και υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων σ' ένα πληροφοριακό σύστημα που δεν είχε κάνει σχετική προεργασία. 

Όμως το κοινωνικό μέρισμα θα πρέπει να έχει δοθεί το αργότερο ως το τέλος της χρονιάς καθώς με βάση την μνημονιακή συμφωνία το καθαρό πλεόνασμα αν δεν αξιοποιηθεί ως τις 31/12 κατευθύνεται στην τρύπα του χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...