Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Παρατείνεται κατά ένα μήνα η περίοδος υποβολής αιτήσεων στον Αναπτυξιακό

Κοντά έξι μήνες μετά την ψήφιση του Αναπτυξιακού Νόμου και δύο μετά την επίσημη έναρξη του, το υπουργείο Οικονομίας προσανατολίζεται να δώσει παράταση ενός μήνα, δηλαδή έως τις 20 Ιανουαρίου του 2017, για την υποβολή των αιτήσεων υπαγωγής των επενδυτικών σχεδίων στα καθεστώτα "Γενική Επιχειρηματικότητα" και ¨Νέες Ανεξάρτητες ΜΜΕ", που κανονικά λήγει στις 20 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται πως η περίοδος υποβολής αιτήσεων υπαγωγής των επενδυτικών σχεδίων για τα καθεστώτα "Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισμού" και "Επενδύσεις Μείζονος Μεγέθους" λήγει στις 28 Απριλίου του
2017.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομίας η απόφαση αυτή ελήφθη προκειμένου να δοθεί χρόνος στους επενδυτές για να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα έγγραφα για την υποβολή της αίτησης ένταξης του επενδυτικού τους σχεδίου στον νόμο. 

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες που υπάρχουν, μέχρι την περασμένη Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου είχαν υποβληθεί προς ένταξη στον Αναπτυξιακό μόλις 98 επενδυτικά σχέδια, το 14% των οποίων αφορούσε τουριστικές επενδύσεις, ενώ "μερίδα” στο πληροφοριακό σύστημα είχαν "ανοίξει” 1.388 ενδιαφερόμενοι επενδυτές. Από αυτούς τους1.388, έμπρακτο ενδιαφέρον, ήτοι αίτηση υπαγωγής στον αναπτυξιακό εκτιμάται από παράγοντες του υπουργείου ότι θα καταθέσουν περί τους 600. 

· ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΙΙ» 

Την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων δυο νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, το «Εξοικονομώ ΙΙ» και το «Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ» ενέκρινε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης. 

Ο διαθέσιμος συνολικός προϋπολογισμός από δημόσιους και ιδιωτικούς πόρους ανέρχεται σε 1,5 δισ. ευρώ και εντός του Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η χρηματοδότηση με την εκταμίευση εγκεκριμένης προκαταβολής, η οποία αντιστοιχεί στο 25% του συνόλου των πόρων που θα διατεθούν μέσω του ΕΣΠΑ. 

Το «Εξοικονομώ κατ' οίκον» θα αναζωογονήσει τον πολύπαθο κατασκευαστικό κλάδο, ενώ το νέο Ταμείο Επιχειρηματικότητας θα προσφέρει πολύ σημαντική ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις,


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...