Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Ψευδή φημολογία περί κλεισίματος του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου

Aναφορικά με την ψευδή φημολογία, που διακινείται τον τελευταίο χρονικό διάστημα, περί κλεισίματος του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου, θεωρήσαμε υποχρέωση μας να βάλουμε τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση και να σταματήσει αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι εντυπώσεων γύρω από τον ευαίσθητο τομέα της υγείας.

Δεν υπάρχει πρόθεση και κανένας σχεδιασμός από πλευράς Υπουργείου Υγείας για κλείσιμο του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου αλλά καταβάλλονται όλες οι δυνατές προσπάθειες για την αναβάθμιση του και την εύρυθμη λειτουργία του . 

Όπως ενημερωθήκαμε,ιδρύθηκε υποσταθμός ΕΚΑΒ και προχωρά η περαιτέρω στελέχωση του που αποτελούσε πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και των φορέων . Έχουν ζητηθεί τα κενά σε ιατρικό προσωπικό προκειμένου να προκηρυχθούν οι θέσεις και ήδη καταβάλλονται τα δεδουλευμένα των εφημεριών που οφείλονταν .

Τέλος σε ότι αφορά τις εφημερίες είναι γεγονός ότι είχε ζητηθεί συνδρομή από τους γιατρούς καί του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου στο σύστημα εφημεριών του Γ.Ν. Χαλκίδος που παρουσιάζει πολλά κενά σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις,αν και εφόσον δεν επηρεάζουν το σύστημα εφημεριών του Κ.Υ. Αλιβερίου .

Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν μεριμνήσει σχετικά ώστε να είναι πάντα σε θέση το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου να εξυπηρετήσει τους δημότες . 

Η τρομοκράτηση του κόσμου και ο πανικός που δημιουργείται σε ένα ευαίσθητο τομέα ,όπως αυτός της Υγείας, δεν βοηθούν στην λύση των προβλημάτων.

Απεναντίας ενωμένη η κοινωνία του Αλιβερίου πρέπει να αγωνίζεται διαχρονικά για αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας από το Κέντρο Υγείας και το ΠΕΔΥ για Δημόσια, δωρεάν και ποιοτική προσφορά υπηρεσιών υγείας και εύκολη πρόσβαση των πολιτών στις πρωτοβάθμιες δομές υγείας. 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...