Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Απεργιακές κινητοποιήσεις της γραμματείας Εύβοιας του ΠΑΜΕ

ΤΡΙΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 6.30ΜΜ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ  ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30 ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Απέναντι στο νέο κύμα επίθεσης, που ετοιμάζουν από κοινού κυβέρνηση, εργοδοτικές οργανώσεις, ΕΕ, δανειστές, εμείς οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας. Μπροστά στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα επιχειρήσουν να υλοποιήσουν μια σειρά χρόνια αιτήματα του
κεφαλαίου.

Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%!

Νέα μείωση του άθλιου κατώτερου μισθού των 586€ και νέος «υποκατώτατος μισθός» για τους νεοπροσλαμβανόμενους!

Κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα!

Πλήρη επικράτηση των Ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων για ακόμα μεγαλύτερη μείωση του μέσου μισθού!

Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης δηλαδή της δουλειάς λάστιχο με 100 και 200€ μισθό!

Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, δηλαδή νέα μείωση του μη μισθολογικού κόστους που έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ!

Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από 8.600€

«Δικαίωμα» στους εργοδότες να απαντούν με λοκ άουτ στους αγώνες των εργαζομένων.

Νέος συνδικαλιστικός νόμος για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.

Ισχυρίζονται ότι με αυτές τις θυσίες θα λήξει η αξιολόγηση και θα γλιτώσουμε τα χειρότερα. Πως δεν πρέπει να μπούμε σε περιπέτειες. Πως έτσι θα σωθεί η χώρα χωρίς να εφαρμοστούν τα χειρότερα δυνατά.

Η αλήθεια είναι πως για την Εργατική τάξη και το λαό όλα τα σενάρια είναι εφιαλτικά. Με τον ίδιο εκβιασμό και αυτή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ξήλωναν κάθε τόσο δικαιώματα, μέχρι που έκαναν τη ζωή της εργατικής λαϊκής οικογένειας κόλαση.

Για άλλη μια φορά μας ζητάνε να μας πετάξουν στη θάλασσα για να μη βουλιάξει το καράβι. Αυτό που πραγματικά εννοούνε είναι πως πρέπει εμείς να φτωχύνουμε για να εξασφαλίσουν τα μονοπώλια της χώρας μας φθηνή, ευέλικτη εργατική δύναμη και κεφάλαια για επενδύσεις.

Θέλουν σε περιπτώσεις όπως των Τσιμέντων στην περιοχή μας, να μπορούν να ξεφορτώνονται τους εργάτες όταν θέλουν να σταματήσουν την παραγωγή. Οι σημερινοί περιορισμοί στις απολύσεις, έδωσαν ένα επιπλέον πάτημα στους εργαζόμενους να δώσουν τη μάχη για τη δουλειά και τα δικαιώματά τους και να δυσκολέψουν τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, όπως δείχνει και η καινούρια δικαίωσή τους στα δικαστήρια.

Λένε ότι με τη διαπραγμάτευση θα πετύχουν να ρυθμιστεί το χρέος και μετά θα έρθουν καλύτερες μέρες.

Η αλήθεια είναι πως το χρέος δεν είναι του λαού. Το δημιούργησαν τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Οι εργαζόμενοι είτε μειωθεί είτε όχι θα πληρώσουν, αφού η όποια διευθέτησή του θα συνοδεύεται από μόνιμα μνημόνια.

Λένε ότι με όλες αυτές τις θυσίες θα έρθει η ανάπτυξη και από εκεί θα βρεθεί πλούτος για να μείνουμε όλοι ικανοποιημένοι.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμα από όλα. Η ανάπτυξή τους βασίζεται στο συνεχές ξεζούμισμα των εργαζομένων. θέλουν εργαζόμενους λάστιχο που θα αμείβονται με ψίχουλα για να μεγαλώνουν τα κέρδη τους. 

Το παράδειγμα του τουρισμού είναι χαρακτηριστικό. Ενώ ο κλάδος έχει τεράστια ανάπτυξη οι συνθήκες εργασίας είναι άθλιες. Στην περιοχή μας άλλωστε, εκατοντάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι έχουν μείνει άνεργοι και απλήρωτοι, όπως στα ξενοδοχεία της Νότιας Εύβοιας.

Πολύτιμος σύμμαχος κυβέρνησης και εργοδοσίας ο συμβιβασμένος συνδικαλισμός. Υιοθετεί τους στόχους του κεφαλαίου και βάζει ενστάσεις μόνο για επιμέρους ζητήματα. Μπροστά σε αυτό το γύρο επίθεσης οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προχώρησαν σε ανοιχτό ξεπούλημα.

Οι ίδιες παρατάξεις στο δημόσιο τομέα ψήφισαν απεργία στις 24/11 και στον ιδιωτικό στις 8/12. Έτσι τα περί «ενότητας» που ξεστομίζουν πάνε περίπατο καθώς κάνουν ό,τι μπορούν για να διασπάσουνν τον αγώνα και δίνουν χρόνο στην κυβέρνηση να δουλέψει για να περάσει τα μέτρα.

Η στάση τους είναι χαρακτηριστική και στην Εύβοια. Εξακολουθούν να κάνουν κριτική στα όποια μέτρα με το κριτήριο της ανάπτυξης των επιχειρήσεων και όχι τις εργατικές λαϊκές ανάγκες, θεωρώντας ότι μπορεί να συνυπάρξουν κέρδη και εργατικά δικαιώματα. Τους διαψεύδει η ίδια η ζωή. Το παράδειγμα της Ηλεκτομηχανικής είναι χαρακτηριστικό, αφού ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο, με προϊόντα που δεν παράγονται αλλού στη χώρα κλείνει, γιατί δεν υπηρετούνται με τη λειτουργία του οι στόχοι του κεφαλαίου. 

Αυτοί οι συνδικαλιστές στηρίζουν στα λόγια τις απεργίες αλλά στα σωματεία δεν παίρνουν κανένα μέτρο για την επιτυχία τους, σε αρκετές περιπτώσεις προχωράνε σε απεργοσπασία.

Στον αντίποδα ελπίδα για την εργατική τάξη και το λαό είναι τα 530 και πλέον σωματεία που στήριξαν το κάλεσμα για τις συλλογικές συμβάσεις και οργάνωσαν τα μαχητικά συλλαλητήρια τον Οκτώβρη. 

Ο αγώνας για τις ΣΣΕ αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη και επιβάλλεται να δυναμώσει, γιατί δίνει προσανατολισμό στο συνδικαλιστικό κίνημα με το σύνθημα της αντεπίθεσης για την ανάκτηση των απωλειών. Βάζει κριτήριο για τους στόχους των συνδικάτων τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας και όχι τις αντοχές τις καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Η 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή πάνω από 500 συνδικαλιστικών οργανώσεων, μας γεμίζει αισιοδοξία και νέα καθήκοντα. Η πλούσια εμπειρία που συγκεντρώθηκε είναι πολύτιμη για να ανέβει η οργάνωση της εργατικής τάξης απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τη μεγαολεργοδοσία και τα κόμματά της, βάζοντας στο επίκεντρο του αγώνα την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας! 

Απέναντι στον κόσμο που υπερασπίζονται από κοινού κυβέρνηση και κόμματα της ΕΕ και του κεφαλαίου μαζί με τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, 

Απέναντι στον κόσμο του νέου υποκατώτατου μισθού, της μαζικής ανεργίας, της 3ωρης και 4ωρης εργασίας, της 5μηνης κακοπληρωμένης δουλειάς των προγραμμάτων, της διαχείρισης με ψίχουλα της φτώχειας, της «επιχειρηματικότητας», της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Εμείς οι εργαζόμενοι ενωμένοι αντιτάσσουμε το δικό μας αγώνα, την ενότητά μας, την οργάνωσή μας σε κάθε χώρο και κλάδο δουλειάς, σε κάθε εργατογειτονιά.

Οδηγός μας η πραγματική διέξοδος που συμπυκνώνεται στο σύνθημα

«ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ, ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΕΡΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ»

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δοθεί μαζική απεργιακή απάντηση στα νέα αντεργατικά μέτρα! Κανένας συμβιβασμός με τα ψίχουλα! Διεκδικούμε τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες!

Η επιτυχία της απεργίας να αποτελέσει βήμα κλιμάκωσης της εργατικής πάλης και ενίσχυσης του κινήματος με νέους εργαζόμενους οργανωμένους στα σωματεία, με οργάνωση στους χώρους δουλειάς. 

Έτσι θα πετυχαίνουμε μικρές και μεγάλες κατακτήσεις σε κάθε χώρο και κλάδο, σε σύγκρουση με την εργοδοσία, την κυβέρνηση και τα κόμματα της ΕΕ, διεκδικώντας τον πλούτο που παράγουμε και μας τον κλέβουν μια χούφτα παράσιτα που τους ανήκουν τα εργοστάσια. 

Δυναμώνουμε την κοινή δράση και συμμαχία των εργαζομένων με τους αυτοαπασχολούμενους και τη φτωχομεσαία αγροτιά, έτσι ώστε όλα τα λαϊκά στρώματα να δράσουν από κοινού ενάντια στα μονοπώλια, το κράτος τους την ΕΕ.

Δίνουμε το χέρι στους μετανάστες και πρόσφυγες εργαζομένους, στα ταξικά μας αδέλφια. Όλοι μαζί δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στις πολεμικές συγκρούσεις που γίνονται για να μοιραστεί ο πλούτος που κλέβουν από τους λαούς. Απαιτούμε η χώρα μας να μην έχει καμιά συμμετοχή- καμία εμπλοκή στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών. 

Καμιά θυσία για τα κέρδη της πλουτοκρατίας

Απεργιακός ξεσηκωμός απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά!

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΟΥΣ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 10.30 ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...