Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Συνάντηση Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με Αλιείς της Εύβοιας

Συνάντηση Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με Αλιείς της Εύβοιας, μετά από πρωτοβουλία Ακριώτη και Πρατσόλη

Με τους αλιείς μέσης αλιείας Νέας Αρτάκης και Ερέτριας συναντήθηκε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, μετά από πρωτοβουλία των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας Γιώργου Ακριώτη και
Τάσου Πρατσόλη.


Στη συνάντηση, όπου εκτός του Υπουργού και των αλιέων ήταν παρόντες και οι προαναφερθέντες Βουλευτές αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες, συζητήθηκαν πολλά θέματα που απασχολούν τον κλάδο της αλιείας.

Η συζήτηση εστιάστηκε κυρίως σε τρεις βασικούς άξονες:

1) Την ανάγκη σχεδιασμού μελέτης για την αλίευση στον Ευβοϊκό, με στόχο την προστασία των αλιευμάτων αλλά και των εισοδημάτων των αλιέων.

2) Τη διαμόρφωση από το Υπουργείο ενός νέου θεσμικού πλαισίου για να αντικαταστήσει τα Βασιλικά Διατάγματα που διέπουν το χώρο της αλιείας.

3) Τη δυνατότητα οργάνωσης των αλιέων σε ομάδες παραγωγών, ώστε να τύχουν των ευνοϊκών ρυθμίσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και του νέου Αναπτυξιακού Νόμου. Ειδικά γι’ αυτό, υπήρξε σαφής προτροπή εκ μέρους του Υπουργού και των Υπηρεσιακών παραγόντων, καθώς για τις ομάδες πολλαπλασιάζονται τα οφέλη, σε σύγκριση με την επαγγελματική δράση μεμονωμένων παραγωγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...