Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Απαιτείται ριζική αλλαγή πολιτικής. Όχι πια ψέματα μόνο αλήθειες

Στην κρισιμότερη μάχη που δίνουν τόσο για την προάσπιση της Δημοκρατίας, αλλά και για την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας μας αναφέρθηκε ο Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας σε εκδήλωση, που διοργάνωσε στην Κάρυστο την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016 η ΝΟ.Δ.Ε Ευβοίας και η ΔΗΜ.Τ.Ο Καρύστου,
με θέμα την μείωση της ανεργίας ως απαραίτητη προϋπόθεση στήριξης της κοινωνικής ασφάλισης και ομιλητές τον Τομεάρχη Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας- βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλη Οικονόμου και τους κ.κ Αναστάσιο Παπανικολάου, πρώην Διοικητή ΕΤΕΑ και
Ξενοφών Βεργίνη, καθηγητή, τ. Διοικητή ΟΓΑ.



Ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός το συντομότερο δυνατό ο Κυριάκος Μητσοτάκης και να αλλάξει η πολιτική της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα και των συντρόφων του, που με την καθεστωτική τους νοοτροπία και τις απολυταχρικές τους διαθέσεις έχουν οδηγήσει σε απελπιστική κατάσταση ακόμα και αυτούς, που είχαν καταφέρει με πολλές δυσκολίες να μείνουν «ζωντανοί» στα χρόνια της κρίσης.





Άσκησε, επίσης, σκληρή κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας, ότι η αύξηση των φόρων σε ποσοστό, μάλιστα, 93% αντί της περικοπής των δαπανών, που αγγίζει μόλις το 7%, η αύξηση του μισθολογικού κόστους του Δημοσίου κατά 146 εκατομμύρια ευρώ τον τελευταίο χρόνο και οι προσλήψεις των εκλεκτών τους, στους οποίους δίνουν αυξήσεις, όχι μόνο δεν οδηγεί στην ανάπτυξη, αλλά βαθαίνει ακόμα περισσότερο την ύφεση. 

Ο Σίμος Κεδίκογλου κατέστησε σαφές, ότι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για περικοπές δαπανών σε καμία περίπτωση δεν αφορά σε απολύσεις και περικοπές μισθών και συντάξεων, αλλά, κυρίως, αφορά λειτουργικά κόστη στο Δημόσιο, που μπορούν να οδηγήσουν σε περικοπές δαπανών και μείωση των φόρων, προκειμένου να υπάρξει προοπτική ανάπτυξης και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. 

«Η λύση στο ασφαλιστικό-είπε-δεν μπορεί να είναι και άλλες περικοπές στις συντάξεις. Πρέπει να αυξηθούν τα έσοδα του ασφαλιστικού, πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των εργαζομένων και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Για να γίνει αυτό πρέπει να προσελκύσουμε επενδύσεις και να γίνουμε ανταγωνιστικοί, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, που διαθέτουμε. Αυτό απαιτεί ριζική αλλαγή πολιτικής, που παρουσιάζει και πρεσβεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που μιλάει με στοιχεία κοστολογημένα. Οι πολίτες δεν θέλουν πια ψέματα, θέλουν μόνο αλήθειες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...