Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Νέοι δικαιούχοι στο Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον»

Η απόφαση υπαγωγής 2.528 νοικοκυριών στο Πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ’ οίκον, της περιόδου 2007-13 εκδόθηκε  από το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ),
Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Περιβάλλοντος – Ενέργειας και Τουρισμού, οι ωφελούμενοι μπορούν
να ενημερώνονται από το δικτυακό τόπο του ΕΤΕΑΝ και θα πρέπει να προσέλθουν για την υπογραφή των συμβάσεων έως τις 15 Δεκεμβρίου 2016.

Με την εξέλιξη αυτή υλοποιείται πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση, του πρώην υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη, και του πρώην υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξη Χαρίτση, με την οποία εκταμιεύτηκαν πρόσθετοι πόροι 19,1 εκατ. ευρώ, οι οποίοι προέρχονται από τα έσοδα των δικαιωμάτων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.

Συνολικά έχουν εξασφαλισθεί 75 εκατ. ευρώ προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα περίπου 8.000 νέοι δικαιούχοι, οι οποίοι έμεναν εκτός ενισχύσεων λόγω εξάντλησης των σχετικών κονδυλίων ήδη από το 2014.

Όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης για το νέο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» έχουν εξειδικευτεί 248 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ.

Η πρόσκληση θα εκδοθεί σύντομα και θα αφορά ενίσχυση με επιχορήγηση και δάνεια με επιδοτούμενο επιτόκιο για την ενεργειακή αναβάθμιση ιδιωτικών κατοικιών.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας συμμετοχής, αναμένεται να ανέλθει συνολικά στα 500 εκατ. ευρώ. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο του νέου Ταμείου Υποδομών που θα ενεργοποιηθεί το πρώτο τρίμηνο του 2017, σχεδιάζουμε τη δημιουργία ενός ακόμα αντίστοιχου προγράμματος για την ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων και δημοτικών κτιρίων, επισήμανε ο κ. Χαρίτσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...