Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Οι Διοικητές των Νοσοκομείων Κύμης και Καρύστου στο Πανελλήνιο Συνέδριο Management Υπηρεσιών Υγείας

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Παπαγεωργίου» το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μanagement Υπηρεσιών Υγείας.

Οι Διοικητές των Νοσοκομείων Κύμης και Καρύστου ήταν στην οργανωτική και επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου όπου συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις και αναπτύχθηκαν προβληματισμοί γύρω από την Πρωτοβάθμια και την Επείγουσα Φροντίδα Υγείας.

Ο κος Ε. Χατζημαργαρίτης προέδρευσε σε θεματική ενότητα με σημαντικές παρουσιάσεις για την εκτίμηση κόστους και αποτελεσματικότητας στη λειτουργία «διαλογή των ασθενών» και fast track ιατρείου, το ρόλο του Ε.Κ.Α.Β. και τι απαιτεί το μέλλον, την σύγκριση Π.Ε.Δ.Υ. με Ε.Σ.Υ. και την ανάγκη μετασχηματισμού της διαχείρισης των επειγόντων περιστατικών.

Ο κος Α. Μίχας προέδρευσε σε θεματική ενότητα για την θεσμική και νομική κατοχύρωση του νοσηλευτή, το φαρμακείο ως ολοκληρωμένη μονάδα παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας, τα συστήματα αποζημιώσεώς των ιατρών και την προτεινόμενη βέλτιστη επιλογή για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.



Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρουσία τους υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική και συμβολική τόσο για τις εξελίξεις στον υγειονομικό τομέα του Νομού Ευβοίας όσο και για την 5η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας που εκπροσώπησαν με την παρουσία τους, καθώς τα συμπεράσματά του συνεδρίου ήταν στρατηγικής σημασίας για το μέλλον της δημόσιας υγείας στα θέματα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, της προνοσοκομειακής φροντίδας, της ηλεκτρονικής υγείας (e-health) και της επείγουσας ιατρικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...