Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Eξοντωτικοί φόροι μέσω τεκμηρίων για χιλιάδες πολίτες με μηδενικά εισοδήματα

Ένα επαχθέστατο καθεστώς φορολόγησης αναμένεται να ισχύσει από τις φορολογικές δηλώσεις του 2017 για πάνω από 1.000.000 πολίτες όπως ανέργους, φοιτητές, νοικοκυρές με πολύ χαμηλά εισοδήματα από τόκους ενοίκια ή περιστασιακή απασχόληση. 
Οι εν λόγω φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν φόρο 44% επί εξωπραγματικών ποσών τεκμαρτού εισοδήματος!

Με το Μνημόνιο ΙΙΙ, που υπέγραψε τον Αύγουστο του 2015 η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να επανεξετάσει τη λειτουργία των διατάξεων για τα τεκμήρια διαβίωσης και, στο πλαίσιο αυτό, να διορθώσει τις «υπαναχωρήσεις» που έγιναν με τον ν. 4330/2015 όσον αφορά στον τρόπο φορολόγησης ορισμένων αδύναμων οικονομικά φυσικών προσώπων που πιάνονται στα «δίχτυα» των τεκμηρίων. Παρ' όλα αυτά, η κυβέρνηση προσπάθησε και κατάφερε να κρατήσει τις διατάξεις αυτές σε ισχύ μέχρι και φέτος, όμως από του χρόνου δεν θα μπορεί πλέον να τις παρατείνει άλλο.

Έτσι, όσοι φορολογούμενοι αποκτήσουν φέτος και εμφανίσουν στις φορολογικές δηλώσεις του επομένου έτους πενιχρά εισοδήματα μερικών λεπτών του ευρώ από τόκους καταθέσεων ή πολύ χαμηλά εισοδήματα από ενοίκια ή από περιστασιακή απασχόληση θα πιάνονται στις παγίδες των τεκμηρίων διαβίωσης (για τις κατοικίες και τα ΙΧ αυτοκίνητα που έχουν χρησιμοποιήσει) και θα υπερφορολογούνται επί εξωπραγματικών τεκμαρτών εισοδημάτων με συντελεστή 22% από το πρώτο ευρώ και με προκαταβολή φόρου αυξημένη στο 100% του κύριου φόρου, σαν να έχουν κερδοφόρες επιχειρήσεις!

Ουσιαστικά για το έτος 2016, όλοι αυτοί οι πολίτες θα φορολογηθούν με τελικό φορολογικό συντελεστή 44% επί ανύπαρκτων εισοδημάτων!

eisodima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...