Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Επιχειρηματική αποστολή στο Ισραήλ φορέων του αγροδιατροφικού τομέα

Επιχειρηματική αποστολή στο Ισραήλ φορέων του αγροδιατροφικού τομέα ως αποτέλεσμα συνέργειας του ΥπΑΑΤ με το ΕΒΕΑ

Επιχειρηματική αποστολή στο Ισραήλ με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό κλάδο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016. Η αποστολή έγινε σε συνέχεια της επίσημης συνάντησης που είχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και
Τροφίμων, κ. Μάρκος Μπόλαρης, με τον Ισραηλινό ομόλογό του, κ. Uri Ariel, στις 9-10 Ιουνίου του τ.έ., όπως είχε συμφωνηθεί.


Στην αποστολή, η οποία διοργανώθηκε από το ΕΒΕΑ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, την ελληνική Πρεσβεία στο Ισραήλ και την Ομοσπονδία Επιμελητηρίων Ισραήλ (FICC), συμμετείχαν 19 επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού κλάδου, από τους ακόλουθους τομείς:

- Ρόδι
- Μπύρα
- Κρέας
- Ψάρια
- Αυγοτάραχο
- Ελαιόλαδο
- Ελιές
- Μέλι
- Ζυμαρικά
- Ζύμες
- κατεψυγμένα λαχανικά
- Γαλακτοκομικά
- Κανσερβοποιημένα θαλασσινά
- Συμβουλευτικές υπηρεσίες στον αγροτικό τομέα και τον κλάδο των τροφίμων
- Εφαρμοσμένη έρευνα στον πρωτογενή τομέα
- Δημόσιες σχέσεις – μάρκετινγκ

Οι Β2Β συναντήσεις έλαβαν χώρα στο Τελ Αβίβ και ανήλθαν περίπου στις 130, συντελώντας έτσι στην περαιτέρω όσμωση των δυο επιχειρηματικών κοινοτήτων. Η διοργάνωση της επιχειρηματικής αποστολής είχε επιτυχή έκβαση και οι επιχειρήσεις είχαν συναντήσεις με αλυσίδες supermarkets και μεγάλους εισαγωγικούς ομίλους.

Στο περιθώριο των συναντήσεων, τα δύο Επιμελητήρια υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας και είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για την περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας τους.

Παράλληλα, εκπρόσωποι του Ινστιτούτου Αλιευτικής Έρευνας και της Γενικής Διεύθυνσης Διασφάλισης Ποιότητας Αγροτικών Προϊόντων του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ του Υπ.Α.Α.Τ., είχαν διμερείς συζητήσεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος με ομολόγους τους στο Ισραήλ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...