Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Συνεδρίασε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης

Την 7η  Οκτωβρίου  2016,  ημέρα  Παρασκευή   και ώρα 09.30 στο χώρο  συνεδριάσεων  του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, συνεδρίασε εξ αναβολής, το Συμβούλιο σε τακτική δημόσια  συνεδρίαση για τη λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας  διάταξης και έλαβε και τις αντίστοιχες αποφάσεις:

1. Αίτημα για τσιμεντόστρωση δρόμου στη θέση Πλάτανος Παραλίας Κύμης:
Το θέμα παραπέμφθηκε στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Υπόψη ότι οι αιτούντες κάτοικοι προτίθενται να καταβάλουν τα αναγκαία έξοδα για την εκτέλεση του έργου.

2. Αιτήματα του Συλλόγου Παραλίας Κύμης:   
Το θέμα, μετά από μακρά συζήτηση και αντεγκλήσεις μεταξύ μελών του Συλλόγου και κατοίκων της Παραλίας,  παραπέμφθηκε στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για επεξεργασία.

3. Περί παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων πλατείας-πεζοδρομίων  Κύμης και Παραλίας:
Κατ΄αρχήν ενημερώθηκε το Συμβούλιο από τον Πρόεδρο για την αλλαγή σχετικά με τα όρια αρμοδιότητας της ΟΛΝΕ, πρώην Λιμενικού Ταμείου, δλδ την παραχώρηση και των πεζοδρομίων στη Δημοτική Κοινότητα Κύμης για διάθεση και χρήση.

Στη συνέχεια ο Σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Μαργέλης Αγγελής, υπέβαλε συγκεκριμένη πρόταση για την διαχείριση του δρόμου Ε. & Δ. Γαλάνη μέχρι την οδό Ταξιαρχών την οποία και θα ανακοινώσουμε όταν θα λάβουμε τις γραπτές αποφάσεις του Συμβουλίου. Βασικά η πρόταση τροποποιεί το πλάτος του δρόμου και δημιουργεί πεζοδρόμια, πλάτους νόμιμου για την διάθεση σε επιχειρήσεις.            

4. Ενημέρωση περί διαφόρων θεμάτων της Δ.Κ.Κύμης:
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος απαντώντας σε μέλη του Συμβουλίου ανέφερε ότι:
α. η καθαριότητα της Κύμης και η αποκομιδή των απορριμμάτων θα γίνεται κανονικά, μετά την  επισκευή των απορριμματοφόρων, τα οποία ακινητούν λόγο βλαβών και θα δοθούν σύντομα για χρήση. Επί του παρόντος η αποκομιδή γίνεται με αυτοκίνητα γενικής χρήσεως.(!)
β. η Δημοτική Κοινότητα δεν γνωρίζει τους λόγους που δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα στο προσωπικό του βρεφονηπιακού σταθμού.
γ. τα έργα βελτίωσης και συντήρησης της αγροτικής οδοποιίας είναι ανάλογη των μηχανημάτων που διαθέτει ο Δήμος.( Σχόλιο συντάκτη: Πιάσε το αυγό και κούρευτο).
δ. ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου κ. Τριανταφυλλίδης ενημέρωσε τα μέλη του Συμβουλίου ότι μετά την επίσκεψη αυτού μετά του Δημάρχου κ. Μπουραντά και του Αντιδημάρχου κ, Θεοδώρου, έλαβαν την  υπόσχεση από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου ότι οι μελέτες για το 1ο ΔΣ Κύμης θα έχουν εγκριθεί μέχρι τέλους του χρόνου.

5. Τέλος το Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε ότι στηρίζει την παραμονή του κ. Ευαγγέλου Χατζημαργαρίτη ως Διοικητού του Νοσοκομείου -ΚΥ " Γ.Ν. Παπανικολάου" Κύμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...