Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016

Κάλεσμα αγώνα του Συνδ. Τροφίμων και Ποτών Ευβοίας


''Καλούμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου, μπροστά και στη νέα επίθεση στα δικαιώματα και τις ζωές μας που βρίσκεται σε εξέλιξη, να μπουν στον αγώνα για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων και την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.
Όχι άλλες θυσίες για τα κέρδη της πλουτοκρατίας!Στα πλαίσια αυτά κλιμακώνουμε τη μάχη για την υπογραφή ΣΣΕ που ξεκίνησε με το κάλεσμα των ομοσπονδιών και τη σύνταξη του σχεδίου νόμου που περιλαμβάνει την ακύρωση όλων των αντεργατικών διατάξεων. 

Νέα σχέδια μπαίνουν μπροστά από κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία. Με προκάλυμμα την επαναφορά δήθεν των συλλογικών διαπραγματεύσεων αφήνουν τους κατώτατους μισθούς στα 500€ και ακόμα πιο κάτω για τους νεοεισερχόμενους και ορίζουν μια επιτροπή που θα καθορίζει το εύρος τους με βάση τις αντοχές της οικονομίας, δηλαδή τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών. 

Υπονομεύουν τις κλαδικές συμβάσεις καθιστώντας της στην πράξη ανενεργές αφού θα υπερέχουν οι επιχειρησιακές, που αν η επιχείρηση έχει πρόβλημα θα πηγαίνουν στον πάτο. Γενικεύουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Ετοιμάζουν τις ομαδικές απολύσεις και το λοκ άουτ. Αλλάζουν προς το χειρότερο την συνδικαλιστική νομοθεσία.

Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, με τη μίζερη ζωή! 

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει!

Μπροστά στους δικούς τους σχεδιασμούς, σχεδιάζουμε τη δική μας αντεπίθεση. Μέχρι τώρα πάνω από 400 σωματεία έχουν στηρίξει το κάλεσμα και ο κατάλογος μεγαλώνει. Στις 17 Οκτώβρη, ημέρα που ξεκινάνε οι διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο, κατατίθεται το σχέδιο νόμου σε όλα τα κόμματα της βουλής, εκτός από τη Χ.Α. Την ίδια μέρα οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που υπογράφουν το κάλεσμα οργανώνουν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Στα πλαίσια αυτά το σωματείο μας παίρνει πρωτοβουλίες για την οργάνωση της πάλης και στην περιοχή μας.

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΗ 6.30 ΜΜ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τα σωματεία του κλάδου, στην ημερίδα που διοργανώνει η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ με θέμα: 

«Η πάλη του εργατικού κινήματος για κάλυψη των απωλειών
Αγώνας για αυξήσεις  σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές»

Σε συνέχεια των συλλαλητηρίων μπροστά στην κατάθεση του σχεδίου Νόμου, μαζί με τα κλαδικά συνδικάτα που υπογράφουν το κάλεσμα, παίρνουμε την πρωτοβουλία για διοργάνωση κινητοποιήσεων και στην Εύβοια και καλούμε όλα τα σωματεία και τους συναδέλφους να συμμετάσχουν. 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΡΙΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ  6.30 ΜΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα καλούμε σε σύσκεψη τα πρωτοβάθμια σωματεία

Την ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΗ στις 8ΜΜ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...