Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Από το 2017 το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο

Όλα τα δεδομένα που έχει η εφορία θα δηλωθούν στο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο που τίθεται σε εφαρμογή το 2017 από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, όπως αναφέρει η “Καθημερινή της Κυριακής”.
Η ηλεκτρονική φόρμα του περιουσιολογίου θα συμπληρώνεται σε ετήσια βάση και θα ανανεώνεται ανάλογα με τις αλλαγές στην περιουσιακή κατάσταση του φορολογουμένου.

Πώς θα συμπληρώνεται

– Η ΓΓΔΕ θα καταγράψει μέσω των υφιστάμενων βάσεων δεδομένων όλα τα στοιχεία που υπάρχουν στα έντυπα Ε1 και Ε9 και αφορούν ακίνητα, πισίνες, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής και συμμετοχές σε εταιρείες.

– Όλα τα δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί θα αναρτηθούν σε ειδική φόρμα στο Taxis. Με την ενεργοποίησή της οι φορολογούμενοι θα κληθούν να ελέγξουν και να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία που έχουν αναρτηθεί. 

– Μετά την υποβολή των στοιχείων θα ξεκινήσει έλεγχος προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στο παρελθόν οι φορολογούμενοι δήλωναν στην εφορία και συγκεκριμένα στο έντυπο Ε1 εισοδήματα από μισθώσεις ακινήτων στην αλλοδαπή ή εισοδήματα που θα έπρεπε να φορολογηθούν στην Ελλάδα κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...