Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Πολύ χαμηλά ο πήχης

-Γιάννης Μαραγκός Μέλος Δ.Ε. Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ευβοίας-
Φαίνεται πως η ανάγκη πανηγυρισμών μιας επιτυχίας, τους ήταν τόσο απαραίτητη ώστε έτρεξαν να το κάνουν την επόμενη των εξαγγελιών του πρωθυπουργού από την Δ.Ε.Θ., έστω και αν οι ίδιοι γνώριζαν πως η επιτυχία αυτή των διεκδικήσεων τους δεν είναι πραγματική αλλά πλασματική.
Δεν εξηγείται διαφορετικά το ότι πολλοί πρόεδροι επιμελητηρίων και συνδικαλιστικών οργανώσεων οι οποίοι εκπροσωπούν επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους έτρεξαν να χαιρετήσουν την πρόθεση του πρωθυπουργού, μέσω εξαγγελιών για πάγωμα των
ασφαλιστικών εισφορών.


Μια εξαγγελία που εάν τελικά ψηφισθεί και έχει εφαρμογή θα είναι βέβαια μέσα σε αυτά που διεκδικούσαν, θα φέρει μια ανάσα στην αγορά ,δεν θα είναι όμως η σωστή και οριστική λύση του προβλήματος για τα 700.000 μέλη περίπου τα οποία εκπροσωπούν.

Στην ανάγκη τους να έχουν έστω και μια επιτυχία στην εξαθλίωση, τον εξευτελισμό και την ταπείνωση που έχει υποστεί η επαγγελματική τάξη, έβαλαν τον πήχη των διεκδικήσεων τόσο χαμηλά που οποιαδήποτε αποτυχία θα είναι πλέον ανεπίτρεπτη.

Είναι γνωστό στα χρόνια της οικονομικής κρίσης από το 2009 και μετά ότι οι συντάξεις των ελεύθερων επαγγελματιών έχουν συρρικνωθεί στο 1/3 των αρχικών.

Τα χορηγούμενα φάρμακα όπως υποστηρίζουν όλες οι μέχρι τώρα μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν μειωθεί κατά 65% της προ κρίσης τιμής τους. Οι δε παροχές σε όλα τα νοσοκομεία εάν κάποιος ασφαλισμένος χρειασθεί να νοσηλευτεί είναι από ελάχιστες έως μηδενικές.

Με όλη αυτή τη κατάρρευση των παροχών το δικαιότερο θα ήταν να υπάρξει μια αναλογιστική μελέτη, ένα ισοσκελισμό εισφορών με τις αντίστοιχες παροχές και κατόπιν τούτου να προχωρήσουν σε μια γενναία μείωση των εισφορών από το 2009 και μετά όπως έγινε σε όλες τις ιδιωτικές ασφάλειες, έτσι ώστε να προκύψουν οι πραγματικές οφειλές του κάθε ασφαλισμένου.

Επάνω πλέον στις πραγματικές οφειλές να υπάρξει το πάγωμα το οποίο εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, χωρίς καμία επιβάρυνση, γιατί μη ξεχνάμε ότι η αδυναμία πληρωμής στα ασφαλιστικά ταμεία δεν προήλθε από υπαιτιότητα των ασφαλισμένων αλλά από λάθος χειρισμούς των ίδιων.

Μαραγκός Γιάννης
Μέλος Δ.Ε.
Εμποροβιομηχανικού
Επιμελητηρίου Ευβοίας
Εμπορικό Τμήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...