Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Το ειδικό γυμνάσιο στα Καμάρια Ιστιαίας και τα...εγκαίνια της Ακρόπολης!

Την ίδια κιόλας μέρα των εγκαινίων του δημοτικού για παιδιά με ειδ. ανάγκες στο Ν. Πύργο, γονείς μου ζήτησαν: φροντίστε τώρα να φτιάξετε και ειδικό γυμνάσιο για τα παιδιά που τελειώνουν το δημοτικό!

Πράγματι, με σύνθετες και παράλληλες ενέργειες υπό πίεση χρόνου, ίδρυσα τον Μάιο του 2014 ανάμεσα σε άλλα πανελλαδικά, εργαστήριο ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) στη Βόρεια Εύβοια με ειδικότητες ανθοκομία, χειροτεχνία, πληροφορική όπως και στο Αλιβέρι. 

Με έκπληξη είδα όλως τυχαίως λίγες μέρες πριν την τυπική
έκδοση του ΦΕΚ-επιτέλους!-ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το σχολείο αντί να ρωτήσουν το προηγούμενο διάστημα για ποιο λόγο εξαιτίας δικών τους παλινωδιών κ καθυστερήσεων για μικροκομματικούς λόγους, δεν άνοιξε 2 χρόνια ενώ απαιτούσε μόνο την έκδοση του ΦΕΚ! Ο χώρος, που όπως απαιτούσε ο νόμος ήταν με υπόδειξη του Δήμου, είχε στο μεταξύ βρεθεί. (αρχικά στη Ν. Σινασό κ τελικά στα Καμάρια, επισυνάπτω την επιστολή μου στην τότε δημοτική αρχή). 

Παρεπιμπτόντως ελπίζω φέτος να λειτουργήσει και το δημόσιο ΙΕΚ Ιστιαίας Αιδηψού, αυτό της Καρύστου που ίδρυσα μαζί λειτουργεί ήδη. 

Τα πρόσφατα συνεχόμενα από τον πρωθυπουργό εγκαίνια έργων που φυσικά δεν σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν επί τών ημερών του (μερικά ακόμη ανολοκλήρωτα!) με έκαναν να καταλάβω ότι η απουσία δικού τους έργου οδηγεί τους κυβερνώντες στην οικειοποίηση έργων που καταφανώς δεν τους ανήκουν.

Κάτι τέτοιο επιχειρούν και σε τοπικό επιπεδο. Ας μην το κάνουν όμως γιατι οι υπουργικές αποφάσεις υλοποίησης δομών στην Εύβοια επί των ημερών μου υπάρχουν και θα γελούν μαζί τους και οι πέτρες. 

Το βασικό είναι φυσικά να γίνονται έργα για τον τόπο. Η διαστρέβλωση όμως της αλήθειας είναι πάντα ενοχλητική και ανεπίτρεπτη. Σε λίγο δε θα διστάζουν να εγκαινιάσουν και την Ακρόπολη! 



Συμεών Κεδίκογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...