Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Για την σύσκεψη φορέων με τα προβλήματα του κέντρου υγείας Αλιβερίου

Η υπολειτουργία και η προοπτική της ουσιαστικής παύσης λειτουργείας του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ μετά την επικείμενη συνταξιοδότηση 3 ιατρών έφερε και πάλι στο προ προσκήνιο της 2 αντιλήψεις που συγκρούονται σταθερά στο λαϊκό κίνημα.

Τόπος της σύγκρουσης η σύσκεψη φορέων που συγκάλεσε ο Δήμος στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στο ΑΛΙΒΕΡΙ
Από τη μια όλοι οι κρατικοί παράγοντες στο χώρο της υγείας του νομού αδυνατώντας να αρνηθούν τις ελλείψεις προσωπικού και υλικού να επικαλούνται την καλή τους διάθεση για προσφορά κάτω από αυτές της απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν ζητώντας κατανόηση από τους εργαζόμενους λες και είναι τα προβλήματα υγείας ραντεβού που ο ορισμός του χρόνου εξαρτάται από τους ενδιαφερομένους!

Στοιχισμένοι δίπλα τους οι δήμαρχοι ΚΗΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ και ΕΡΕΤΡΙΑΣ να αναγνωρίζουν τις ελλείψεις και να σταματούν εκεί θέλοντας να αποβάλουν από τη πλάτη τους τις ευθύνες και το φορτίο που κουβαλούν.

Πίσω τους για υποστήριξη ο ΣΥΡΙΖΑ να τους μιλά για τις ευθύνες τους και προτρέποντας τους να μην τολμήσουν να ενεργοποιήσουν το παράγοντα λαό γιατί θα χαθεί ο έλεγχος και κάτι τέτοιο δεν συμφέρει κανένα από τα συμφέροντα που μαζί υπηρετούν σήμερα.

Από την άλλη πλευρά τα ταξικά σωματεία καταθέτοντας το πλαίσιο:

“Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας για όλους , χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλες τις μέρες και όλες τις ώρες του χρόνου.

Καμία επιχειρηματική δράση στο χώρο της Υγείας .

Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση όλων των δημόσιων Μονάδων Υγείας - Πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση κάθε είδους πληρωμής από τους ασθενείς που προσέρχονται για εξετάσεις στα εργαστήρια του νοσοκομείου ή και για αναγκαίες θεραπείες, επεμβάσεις, νοσηλεία, είτε είναι ασφαλισμένοι είτε ανασφάλιστοι, Έλληνες ή μετανάστες. 

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης επιστημονικού και υγειονομικού προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Να καλυφθούν ΤΩΡΑ οι υγειονομικές ανάγκες όλων των ανασφάλιστων”

Να προτείνουν ανοικτή συγκέντρωση διεκδίκησης συνοδευόμενη με 24ωρη απεργία.

Στην πρόταση των Δημάρχων να εγκριθεί ψήφισμα που θα καταγράφει τα προβλήματα και να κοινοποιηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες τα ταξικά σωματεία διαφώνησαν δηλώνοντας την πρόθεση τους να οργανώσουν το αγώνα διεκδίκησής για μια υγεία στην υπηρεσία του λαού.

Όλοι ξέρουμε πολύ καλά ότι μπορεί η υγεία να μην έχει χρώματά αλλά είναι βαθιά ταξική.

ΑΣΤΕΡΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΥ
συνταξιούχος εκπαιδευτικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...