Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ Κύμης Αλιβερίου για την διάνοιξη δρόμου στη θέση «Πούρη Ρέμα» στο Μονόδρι»

Κύριε Δήμαρχε,,Είναι γνωστό σε εσάς, αλλά και στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου, το θέμα της διάνοιξης του δρόμου στη θέση «Πούρη Ρέμα» στο Μονόδρι. 

Ένας δρόμος που θα βοηθήσει τα μέγιστα στην εξυπηρέτηση των κατοίκων, οι οποίοι σήμερα δεν μπορούν να πάνε στα σπίτια τους με αυτοκίνητο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, κινδυνεύουν με ατυχήματα, δεν μπορεί να πλησιάσει ασθενοφόρο αν τύχει ανάγκη και φυσικά δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση αυτοκίνητα πυροσβεστικής ή άλλων υπηρεσιών.
 
Η διάνοιξη του δρόμου αυτού είναι απαίτηση των κατοίκων του Μονοδρίου, που το ζήτησαν με απόφαση του Τοπικού τους Συμβουλίου από 14-10-2000. 

Είναι γνωστά σε εσάς τα όσα έχουν μεσολαβήσει από τότε, από τις ενέργειες του πρώην Δήμου Κονιστρών, καθώς και ο τρόπος με τον οποίον αντιμετώπισε το πρόβλημα η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, η οποία έχει τεράστιες ευθύνες για τον τρόπο που διαχειρίστηκε και προσπάθησε να λύσει το πρόβλημα αυτό. Άλλωστε κληθήκατε να πληρώσετε ως Δήμαρχος το πρόστιμο που είχατε επιβάλλει στη διοίκηση του τότε δημάρχου κ. Θωμά.

Αυτά όμως είναι γεγονότα περασμένα. Τα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής παραμένουν παρότι έχει περάσει πολύς χρόνος. Και αυτό είναι το ζητούμενο. Η επίλυση του προβλήματος.

Τι έχει γίνει επί θητείας σας; 

Άμεσα, 3-11-2014 με αριθ. Πρωτ. 27934 ο αντιδήμαρχος Κονιστρών που γνωρίζει από παλιά το θέμα, με έγγραφό του προς την Τεχνική Υπηρεσία ( που κοινοποιεί σε εσάς, τον κ. Μπαράκο και τον κ.Κατσούλη), ζητά την «….εκδήλωση ενεργειών σας, για την αντιμετώπιση του προβλήματος λόγω αρμοδιότητος»

Εσείς ως δήμαρχος, ένα χρόνο μετά, με το υπ’ αριθμ. Πρωτ. 23568/23-11-2015 έγγραφό σας προς τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου με θέμα «Μελέτη για την τακτοποίηση του έργου Πούρη Ρέμα» αναφέρετε ότι «….πρέπει να προτείνετε τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να μην χαθεί χρόνος, ώστε να δοθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του χωριού.»

Και τέλος επανέρχεστε με επιστολή σας στις 15-01-2016 προς τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Μονοδρίου που κοινοποιείτε και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κονιστρών, όπου αναφέρετε ότι «…ο Δήμος θα προχωρήσει στην διάνοιξη του συγκεκριμένου δρόμου αλλά και της διόδου , για να δώσει διέξοδο στους κατοίκους της περιοχής που δεν εξυπηρετούνται από την υπάρχουσα κατάσταση. Επομένως, ανεξάρτητα από αυτά που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, ο Δήμος θα προχωρήσει στις αναγκαίες ενέργειες με νόμιμο τρόπο, με προηγούμενη μελέτη……».

Κύριε Δήμαρχε

Σήμερα έχετε εσείς την ευθύνη. Θα θέλαμε λοιπόν, να ενημερώσετε τόσο εμάς, όσο και τους κατοίκους του Μονοδρίου, τι ενέργειες έχετε κάνει για την επίλυση του προβλήματος. Αν υπάρχει πρόοδος στην πορεία του έργου καθώς και το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσής του. 

Η ταλαιπωρία των κατοίκων δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμα. Ένα όνειρο των κατοίκων που κρατά ήδη δέκα έξι χρόνια. Δέκα χρόνια περίπου από τότε που εγκρίθηκε η μελέτη «Αποτύπωση οριοθέτησης Πούρη Ρέμα» (19-4-2007). 

Και το κυριότερο δεν μπορεί να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές γιατί δεν μπορεί να φτάσει εκεί το ασθενοφόρο ή το όχημα της πυροσβεστικής και μάλιστα σε ένα χωριό όπως το Μονόδρι. Αρκετά κράτησε η αλληλογραφία. Να υπάρξει και αποτέλεσμα. 

ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...