Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Υποσχέσεις... ρύθμισης για τις αδρανείς επιχειρήσεις

Ρύθμιση που θα επιτρέψει σε περίπου 100.000 αδρανείς επιχειρήσεις να κλείσουν οριστικά τα βιβλία τους χωρίς εκκρεμείς οφειλές προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Ο Γ.Γ.Ε. ανέφερε πως σε συνεργασία με τη γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προωθείται σχετική ρύθμιση που θα επιτρέψει σε περίπου 100.000 επιχειρήσεις να κλείσουν οριστικά τα βιβλία τους χωρίς εκκρεμείς οφειλές σε επιμελητήρια, ασφαλιστικά ταμεία κλπ

 Η συγκεκριμένη ρύθμιση σε πρώτη φάση θα αφορά επιχειρήσεις που δεν έχουν πάγια στοιχεία αλλά γίνεται συζήτηση στη ρύθμιση να ενταχθούν και όσες έχουν πάγια στοιχεία, όπως είπε ο κ. Παπαδεράκης.

Σύμφωνα με τη ΓΓΕΠΚ πάνω από 100.000 επιχειρήσεις βρίσκονται «εγκλωβισμένες» του ΓΕΜΗ και του TAXIS και πρόκειται για αδρανείς επιχειρήσεις για τις οποίες αναζητείται τρόπος να διευκολυνθεί η διαγραφή τους σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Οι επιχειρήσεις αυτές καλούνται να πληρώνουν διάφορα παράβολα και τέλη για ισολογισμούς, για επιμελητήρια κλπ ενώ ήδη προ πολλού είναι ανενεργές ενώ σε μια προσπάθεια να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις αυτές εξετάζεται και η αλλαγή σχετικής εγκυκλίου του 2015.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...